Последње сведочење (9): Перо у служби злочина

Клинтон

У својој јеткој одбрани - оптужби, Слободан Милошевић је у Хагу више пута поновио оцену да се пред очима целог света догађа једна неправедна, злочиначка "инверзија", да моћни кривци и злочинци упорно покушавају да оперу руке тако што своје немоћне жртве проглашавају кривцима:

 

- Подстрекачи рата оптужују заступнике мира за рат - каже он - а захваљујући својој моћној међународној позицији играју улогу и тужиоца и судије. Када сам ја у питању они ме оптужују и унапред осуђују управо за ту њихову ратнохушкачку политику и последице те политике коју су сами водили, а којој сам се ја супротстављао највише што сам могао залажући се за мир. Ту једноставну истину могу да не виде данас само они који имају интересе да то не виде и, наравно, они који су бомбардовани лажима и изложени медијским манипулацијама таквим и толиким да су лаж прихватили као истину и обратно.


Сакривени масакри

То, наравно, није први пут у историји да су истина и правда губитници, али је први пут у историји да се против истине и правде ратује једним новим, масовно неиспробаним оружјем као што су средства информисања. У борби против истине и правде то оружје је убојитије од свих досадашњих. А ако при том њиме располаже највећа и најјача светска сила или блок најјачих и најразвијенијих држава света, онда су изгледи истине и правде као њихових противника, унапред осуђени да буду губитнички.

 

 

 

Случај Абдулаха Тухајема

Албанци Абдију Екрем и Коприва Шпенд, којима је суђено 2000. године зато што су на захтев Саудиарабљанина Абдула Тухајема, шефа светског бироа за исламски позив, непосредног сарадника Бин Ладена, организовали муџахединску бригаду, такозвану Бригаду - 35 Саудијаца, Етиопљана, укупно 110, укључујући Албанце, коју смо ми растурили. Врло брзо, пошто су ухваћени и осуђени, дакле 2000. године, они су 2001. године од стране нових власти, и зна се по чијем налогу, о томе сам већ говорио - амнестирани. После се десио 11. септембар с којим је непосредно повезано име тог Абдулаха Тухајема који је иначе и у Саудијској Арабији 1996. године осуђен на само једну годину затвора јер је очигледно као и његови саборци са Косова и из Авганистана имао моћне заштитнике. А тај његов Екрем Абдију је и 1992. године у Босни и Херцеговини основао исту такву бригаду муџахедина у Тешњу "Абу Бекир Садик". Ја сам прескочио фотографије које сам поменуо о одсеченим главама које они држе...

 

 

А новинари у чијим је рукама то оружје су, уколико се не залажу за истину и правду, плаћени подстрекачи зла, патње и неморала, а често и плаћене убице. За илустрацију ове тврдње, Милошевић је навео пример ЦНН:


- Видео сам да је ЦНН објавио да, како они кажу, не приказује Милошевићеве фотографије, јер су сувише сурове за јавност. То је њихово званично објашњење. Они не дају да њихова јавност види њихове злочине и тиме само потврђују да су у служби злочина и обмањивања сопствене јавности. Они се боје да и њихова јавност не почне да тражи одговорност њихових злочинаца. Они не знају како да објасне својој јавности да су наводно штитили Албанце бомбардовањем породилишта у Београду, или да су наводно штитили Албанце бомбардовањем конвоја Албанаца по Косову и косовских градова и села.

 

Посебно им, тим медијима који о томе не извештавају, смета све очитија, све директнија и све јаснија веза са терористима Бин Ладена и нарко-мафијом и нарочито веза са њиховим новцем.

 

 

Расадник терориста у Босни

- У Босни је било лакше и најјефтиније сломити антиамеричку оштрицу исламског екстремизма - сматра Милошевић.

- Кажем најјефтиније јер се српски животи и српски национални интереси не рачунају. Додуше, после 11. септембра нисам сигуран да су Клинтону и амерички животи улазили у озбиљан рачун и не могу да прецизирам колико је од оних хиљада муџахедина над којим Изетбеговић врши смотру, коју смо видели на филму, учествовало касније у терористичким активностима против Америке, али свакако могу да тврдим да је Америка под Клинтоном дозволила да Иран и Саудијска Арабија наоружавају те убице.

Клинтонова политика је отворила једно ново, овога пута европско ратиште исламског фундаментализма. То је претеча следећег корака за 11. септембар.

 

 

Милошевић је затим споменуо више примера објективних написа ("Дејли телеграф", рецимо) у којима се, уз позив на изворе у бечком седишту УН за контролу дрога, обзнањује да у Аустрију, Немачку и Швајцарску преко Косова, преко УЧК и албанских трговаца дрогом, стиже све више хероина из огромних залиха које су у Авганистану нагомилали Ал Каида и талибани: - И шта мислите, откуд тај хероин код УЧК? - упитао је Милошевић и одговорио:


- Албански трговци дрогом настоје да истовремено преузму контролу над европским тржиштем хероина вредним више милијарди фунти годишње... Западни обавештајни извори на Косову, у Македонији и Швајцарској тврде да су албанске банде октобра прошле године употребиле део тог новца стеченог продајом авганистанског хероина за куповину оружја за албанске побуњенике у Македонији који су прошле јесени своје наоружање предали НАТО-у.

 

Ово је све очигледније, а ЦНН бежи од истине, и потпуно се логично уклапа чињеница да су три албанска злочинца осуђена на Косову и Метохији за тероризам и сарадњу са муџахединима, Илијаз Кадрас, Сулејман Селими, звани Султан, Исами Љуштаку, из УЧК, пуштени амнестијом и одмах добили високе чинове у тој новој СС Скендер-бег дивизији, која се сад зове Косовски заштитни корпус...


Зашто да о томе извештава ЦНН, да узнемирава грађане Америке који ће због таквих потеза опет да страдају као 11. септембра. Као што се не пише ни о томе како је италијанска војска и колико италијанских војника оболело и колико умрло од дејства уранијума баченог на Републику Српску и Косово.

 

То је потврдио опсерваторијум за заштиту оружаних снага у Риму. Потврдило се после три године, јер војска није давала податке. Стање је још горе у другим војскама. И то се крије од грађана, јер се угрожава интерес, угрожавају се профити оних који се од тога богате. Они морају да објасне својим војницима да постоје патриотски разлози да иду далеко од своје земље да убијају туђу децу, чак да иду у земље које им ништа нажао нису учиниле и које су чак биле њихови савезници у оба светска рата и да то чине из патриотизма.

 

И неће, рецимо, да извештавају ни о томе да је Албанац који је држан у затвору зато што је 15. фебруара 2001. на путу Подујево-Приштина код села Ливадице дигао у ваздух аутобус пун Срба који је пратио Кфор (убијено је тада десет, тешко повређено 20 људи), пуштен из затвора... Кад би се прочитале све ове ствари - додао је Милошевић - много би јаснија била слика која је овде, рекао бих, карикатурално искривљена.

 

 

А да је реч, кад је Југославија у питању, о одмазди због постојања Југославије и отпора који је та Југославија пружала поробљавању, не доказује само историјат догађаја на Косову већ и та чињеница да су жртве те бруталне агресије не само грађани српске и црногорске националности, већ већим делом и грађани албанске националности, иако је то бомбардовање изведено са образложењем да се њиме кажњава политика једне земље која је ту албанску мањину угрожавала.

 

А по правилима игре која прате свако насиље, односно сваки рат, жртве су обавезно и често жене и деца и стари и болесни, онај део становништва који је најмање у вези са разлозима рата, а који се највише јавља као његова трагична последица. То је једно опште правило свуда, оно је било и у Хрватској и у Босни и у Ираку и у Њујорку и Вашингтону и у Београду, и свуда... 

Наивне дипломате

Наводећи примере како је лажима, манипулацијама и монтажама у свету изазвана страшна мржња и бес људи према Србима, Милошевић је, поред осталог, истакао и монтирану причу о лажном избегличком логору Станковци на југословенско-македонској граници: "Ту су скупили 30.000 Албанаца из Македоније да их прикажу медијима и дипломатама један дан, а када су сутрадан дошле наивне дипломате да поново посете логор, њега више није било, јер су их пустили да иду кући.

 

Та кухиња која је направила и Станковце и бодљикаве жице, и Рачак и Маркале у Босни, и све могуће преваре које су у медијском рату употребљене да се Срби прогласе за зликовце... представљају читав један низ, претекст лажи који је употребљен да би се извршио злочин над мојом земљом. Злочинци ће за тај злочин одговарати. У то сам уверен...

 

Извор: ВЕСТИ

 

Везане вијести: 

Последње сведочење (1): Дајте милијарду и ваш је 

Последње сведочење (2): Нису му дозволили да каже

Последње сведочење (3): Три лажи не дају истину

Последње сведочење (4): Почело је једном лажи

Последње сведочење (5): Цео народ мета

Последње сведочење (6): Кинески синдром

Последње сведочење (7): Спасао сам Ругову

Последње сведочење (8): Мезимци Бин Ладена