fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Apel SPCO kostajničko – dubičke parohije i Kola srpskih sestara

Hrvatska Kostajnica –  Protojerej-stavrofor Gosp. Dalibor Tanasić u ime Srpsko pravoslavne crkvene Opštine Kostajničko-Dubičke parohije i Kola srpskih sestara uputio je apel za hitnu pomoć u hrani i higijenskim sredstvima za stare i nemoćne parohijane, kojih ima preko dvadesetak. Većinom su to staračka domaćinstva. Stari žive sami, u nekim slučajevima zaboravljeni i od svoje djece. 

Srpska pravoslavna crkva - Kostajnica

„U vrijeme pripreme za Božić, trebamo biti osjetljivi prema nemoćnima i starima i pomoći koliko možemo, otkinuti od imetka i pomoći. Ovo nije vrijeme prazničenja i potrošačke euforije, kupovine skupih poklona. Vidimo šta se oko nas događa. Takmiče se oko nas koliko je za ovogodišnje praznike utrošeno. Potrošačka groznica, dostigla je ovih dana svoj vrhunac. Tako se ne slavi rođenje Hrista, već molitvama, postom, suzdržanošću i pomoći drugima. Smisao pravoslavne vjere je u davanju. Apel se upućuje vjernom narodu parohije i drugim dobro namjernim ljudima.“ – zaključio je D. Tanasić.

Pomoć, koju žele uputiti pojedinci i porodice isključivo je potrebna u hrani i higijenskim sredstvima, može se predati u parohijskom domu u Hrvatskoj Kostajnici. Za dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti i na telefon  044/851206.

Apelu se pridružuje i Predsjednik VSNM Hrvatske Dubice M. Simić.

„I na Dubičkoj Opštini ima nekoliko porodica slabog imovnog stanja koji žive od male socijalne pomoći. Neke samce bi možda trebali smjestiti u domove.“ –  kaže Simić.

Prikupljenu hranu i higijenska sredstva raspodijeliće Kolo srpskih sestara.

(Mile Krajišnik)

Izvor: Banija Online

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: