Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Antifašisti otkrili spomenik, a demobilisani borci zaprijetili

Hrvatski antifašisti danas su u selu Paklenica, kod Novske, otkrili obnovljenu spomen kosturnicu palim borcima i žrtvama iz Drugog svjetskog rata sela, a demobilisani borci iz proteklog rata poručili su da taj spomenik neće dugo trajati.

Spomenik „palim borcima i žrtvama fašizma od 1941. do 1945. godine“ u selu Paklenica
Spomenik „palim borcima i
žrtvama fašizma od
1941. do 1945. godine“

Tom prilikom demobilisani hrvatski borci nazivali su antifašiste izdajnicima.

Mediji prenose da je šezdesetak osoba, predvođenih predsjednikom lokalne organizacije udruženja vojnih invalida Ivicom Vulićem, ometalo komemoraciju uzvikujući: „orjunaši“, „bando crvena“, „izdajice“ i „bando hrvatska“.

Učesnike komemoracije obezbjeđivala je policija snimajući kamerom događaj.

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Novske Antun Maruski rekao je da je od 68 spomen-obilježja povezanih sa narodnooslobodilačkom borbom na području opštine Novska, poslije proteklog rata, neoštećeno ili neuništeno ostalo samo pet.

Potpredsjednik ove organizacije Milovan Bojčetić rekao je nakon incidenta se ovako nešto ne bi moglo desiti u pravnoj državi. „Istinski branioci ne buče kao ovi kvazi. Mi nismo zaboravili šta nam je donijela Narodnooslobodilačka borba jer da nje nije bilo danas bismo Hrvatsku vidjeli sa Sljemena“, rekao je on.

Izvor: SRNA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: