Amerika traži da se otkrije tajna Dražine smrti: Brnabićki uručili pismo u Kongresu

Datum objave: ponedeljak, 30 jula, 2018
Veličina slova: A- A+

U duhu prijateljstva između SAD i Republike Srbije, najlepše vam upućujem zahtev da obelodanite materijal koji se odnosi na suđenje i ubistvo Draže Mihailovića – piše u pismu iz Vašingtona.

Koopredsedavajući srpskog Kokusa u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po iz Teksasa uručio je u sredu 25. jula pismo premijerki Srbije Ani Brnabić.

U pismu Po traži da se objave dokumenta vezana za suđenje i pogubljenje vođi JVuO i četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Draga premijerko,

Želim da vam iskreno zahvalim na vašoj poseti Vašingtonu. U duhu prijateljstva između SAD i Republike Srbije, najlepše vam upućujem zahtev da obelodanite materijal koji se odnosi na suđenje i ubistvo Draže Mihailovića.

General Mihailović igrao je ključnu ulogu u spasavanju stotine stranih pilota tokom Drugog svetskog rata, uključujući i američke službe. On i ljudi kojima je komandovao pokazali su izuzetnu hrabrost u odbrani naših pilota za vreme misije „Halyard“, tako da verujem da bi u čast i uspomenu na njega trebalo da se učine javnim okolnosti njegove smrti.

Amerikanci nikada neće zaboraviti hrabrost i drugarstvo Srba, posebno Draže Mihailovića pokazanog tokom Drugog svetskog rata. Nadam se da ćemo zajedničkim radom uspeti da edukujemo buduće generacije Amerikanaca i Srba o našem dugom istorijskom prijateljstvu kako bi opstalo u godinama koje dolaze.

Da podsetimo, premijerka Srbije bila je u poseti SAD povodom stogodišnjice od podizanja srpske zastave nad Belom kućom, što je obeleženo nizom manifestacija.

Portalu Telegraf.rs potvrđeno je u kabinetu premijerke da je kongresmen Po pismo uručio Ani Brnabić, te da će ono biti prosleđeno u redovnu proceduru.

(Telegraf)

Izvor: Srbin info

Vezane vijesti:

Partizanski oficir Dušanka Dišljenjković: Draža nije bio …

Susret sa istorijom: Jugoslovenska vlada tvrdila da je Draža u …

Draža sahranjen iza Belog dvora? | Jadovno 1941.


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top