fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Алија Изетбеговић посијао вјечну мржњу

Експерт за питања тероризма Џевад Галијашевић сматра да је најважнији елемент насљеђа Алије Изетбеговића вјечна мржња, коју је посијао према свему што је другачије, те да опасности има док год постоји проблем хришћанске већине у БиХ и рат који никада није прекинут са хришћанима.

Алија Изетбеговић са муџахединима

Галијашевић тврди да је Изетбеговић био корумпирани фундаменталиста и злочинац којег није занимала, судбина народа – муслиманског, српског и хрватског, те да је очигледна његова у разбијању Југославије.

„Убијао је и пљачкао у име ислама, баш како је најавио у својој (анти) исламској декларацији. Он је предсједник Предсједништва БиХ за чијег мандата је убијено сто хиљада људи, са свога огњишта протјерано више од два милиона грађана, срушено хиљаду џамија и исто толико цркава и на крају подијељена и земља и народи“, рекао је Галијашевић за „Печат“.

Галијашевић истиче да је Хашки трибунал, који је политички суд, одлично упознат са тим чињеницама, али да је његова улога да интервенцију НАТО на Балкану, која није имала подршку Савјета безбједности УН, прикаже као неопходну, а Србију и српски народ представи као једине кривце за рат и највеће злочинце на планети.

„Зато су Срби у Хрватској били жртве новог усташког геноцида, Срби са Косова су сад угрожена мањина, Косово је постало држава, на удару је Република Српска и њено руководство и зато ће, прије или касније, доћи на ред Санџак, Прешевска долина и Војводина“, упозорава Галијашевић.

Коментаришући свједочење припадника специјалне јединице „Бисери“ и члана службе безбједности Алије Изетбеговића који је изашао са тврдњом да Маркале нису српски злочин, Галијашевић је рекао да би било занимљиво чути шта свједок зна о организованим убиствима мирних демонстраната у априлу 1992. године за које су оптужени српски снајперисти, као и о покушају убиства поглавара исламске заједнице у СФРЈ Хаџи Јакуб ефендије Селимоског 1992. године.

Говорећи о акцији „Рез“ у којој је ухапшено 15 лица осумњичених за тероризам, Галијашевић је поновио да је то само представа за јавност, да у тој акцији није ухапшена ниједна особа са списка житеља вехабијских насеља у којима су већина, те да су ова и сличне акције увијек само алиби за планирани напад на Републику Српску.

Напомињући да се у многим случајевима у БиХ увијек гледало да се тероризам сведе на појединца, попут случаја Мелвида Јашаревића који је пуцао на америчку Амбасаду у Сарајеву, Галијашевић је упитао ко су људи који су Јашаревића довезли аутом до Амбасаде, наоружани аутоматском пушком и пуним борбеним комплетом муниције.

Он тврди да би приче о украденим пасошима из Сирије и Ирака требало да пруже алиби многим западним владама и њиховим службама за подијељене пасоше и држављанства терористима.

„Ово је припремање алибија за онај тренутак када војска државе Сирије уз помоћ руске авијације порази терористе и дође до сазнања о њиховим идентитетима, поријеклу и државама које су их спонзорисале држављанствима, новцем и оружјем“, тврди Галијашевић.

Он је навео да пројекат радикализације подржава пет до шест одсто муслимана у БиХ, што је са становишта нације на нивоу статистичке грешке, али са становишта питања безбједности 100.000 људи.

Према његовим ријечима, прва акција „Исламске државе“ почела је паљењем и рушењем Возуће 1995. године, те да је то прва заједничка војна операција НАТО снага и „Исламске државе“.

„У злочинима Алијиних муџахедина и (Шефик) Џаферовићевих полицајаца до темеља је спаљено 66 села, уништено више од пет хиљада кућа, 120 цркава и један манастир, срушена гробља од којих су нека стара више од пет вијекова, а протјерано је више од 22.000 цивила и грађана српске националности“, напоменуо је Галијашевић.

Он тврди да су припадници Џаферовићеве Службе државне безбједности заједно са муџахединима убијали и клали Србе, што је и доказано у Хашком трибуналу на суђењима команданту Армије БиХ генералу Расиму Делићу, начелнику Генералштаба генералу Енверу Хаџихасановићу и команданту 7. муслиманске бригаде пуковнику Амиру Кубури.

 

Извор: srna

 

Везане вијести:

“Алија Изетбеговић је корумпирани фундаменталиста”

Алија Изетбеговић је изабрао рат

ИЗЕТБЕГОВИЋ СПРИЈЕЧИО МИР

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: