Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Aleksandar Nećak: Nemoj cvileti, uspravi se i budi GRAĐANIN.

Na vest da je na času geografije za šesti razred, emitovanom preko RTS 10. aprila, predavač prikazao NATO kao „vojnu zajednicu čiji je cilj rešavanje sporova između zaraćenih strana“ i da se radi o miroljubivoj organizaciji koja miri i rešava sporove, reagovao je Aleksandar Nećak, dugogodišnji predsednik federacije jevrejskih opština Srbije. Tekst objavljen na fejsbuk stranici udruženja Jadovno 1941. objavljujemo u celosti:

necak1.jpg
Aleksandar Nećak

Izgleda da se nikada nećemo izlečiti od pogubne potrebe ukazivanja na ozbiljne društvene probleme i istovremeno ne navođenja punih imena i prezimena svih u lancu stvaralaca tih problema.

Da li je moguće da bilo koja pogubna istorijska laž bude ponuđena mladoj generaciji na upoznavanje sa njom, na usvajanje, pod pretnjom da ako ne usvoji tu laž neće dobiti prelaznu ocenu?

Da kod nas je to moguće i mnogo puta je sprovedeno, naravno na štetu društva koje plaća te izvođače manipulativnih predstava.

Pojavio se predavač, nastavnik, profesor koji unazađuje generacije učeći ih istorijskim lažima. Da li je taj pao s neba ili je prošao neku, bilo kakvu trijažu pre nego je dobio mogućnost da truje društvo?

Da li je neko pratio nivo osposobljenosti, moralne stavove i društvene vrednosti koje taj neko ima?

Da li je ikada zbog takvih pogubnih društvenih stavova resorni ministar podneo ostavku?

Da li je Vlada razmatrala posledice takvih postupaka i da li je donela bilo kakve zaključke ili da li je pala Vlada zbog toga?

Dakle, u trovanju mlade generacije društva, lako je u tome prepoznati antidruštvenu delatnost, delo kažnjivo po našim zakonima. Pa zašto onda ne znamo (ime i prezime) ko je edukovao mlade na način koji nije društveno prihvatljiv?

Ko je (ime i prezime) omogućio tom nekom da na taj način edukuje mladost Srbije?

Ko je (ime i prezime) „zažmurio“ na posledice ovakvog učenja dece?

Zar ovo nije ozbiljna antidruštvena delatnost i ne spada li to pod obavezno istraživanje od strane Javnog tužilaštva?

Kada ćemo naučiti da je naša dužnost kao građana Srbije da javno, iz moralnih razloga i razloga dostignutog nivoa društvene svesti postavimo pitanje odgovornosti predsednice Vlade gospođe Ane Brnabić, Ministra obrazovanja gospodina Mladena Šarčevića, javnog tužioca gospođe Zagorke Dolovac?

Da i bez straha, jer Srbija je mnogo važnije od ličnog straha, postavimo pitanje odgovornost zbog ne činjenja ili ne obavljanja službene dužnosti zaštite društva, predsednika Srbije gospodina Aleksandra Vučića?

Dakle, ako si građanin Srbije, ako voliš Srbiju, ako želiš da ona postoji na mnogaja leta, nemoj cvileti, uradi što ti je moralna obaveza kao čoveka, uspravi se i pitaj!

Pitaj one koji su na funkcijama zato što ste ih ti i tvoji sudržavljani izabrali.

Pitaj jer ti ih plaćaš, oni moraju da rade za dobro tvoje države, oni tebi odgovaraju.

Ti moraš da postavljaš pitanja, bez straha sa punim pravom .

Nemoj cvileti, uspravi se i budi GRAĐANIN!

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: