Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

АКО РУСИЈА НЕ СТАВИ ВЕТО, СРПСКА ЋЕ ЗНАТИ ДА ИМА САМО СРБИЈУ

Zastava_Srbije-7133d989Премиjер Србиjе Александар Вучић изjавио jе данас да ће, ако Русиjа не буде ставила вето на британску резолуциjу о Сребреници у Савjету безбjедности УН, Република Српска знати да у тешким ситуациjама може да се ослони само на Србиjу.

“Ако резолуциjа буде изгласана, добро jе што ћемо знати да Република Српска увек и jедино може да се ослони на Србиjу и што ћемо знати да и ми имамо много приjатеља, али да у тешким ситуациjама можемо да рачунамо само на себе, на своj народ и ни на ког више”, рекао jе Вучић за Радио-телевизиjу Србиjе.

Према његовим риjечима, Србиjа ће у том случаjу знати и да мора да ради више и напорниjе, да би била снажниjа, jача и да би могла у будућности да штити своj интерес.

Наводећи да изгласавање те резолуциjе не би била добра и лиjепа виjест, али да не би била ни “стравична трагедиjа”, Вучић jе рекао да Срби мораjу гледати да буду што успjешниjи, посебно у економиjи.

Поводом оцjена Велике Британиjе да ће резолуциjа “доприниjети помирењу и стабилизациjи прилика у региону”, Вучић jе истакао да ће Србиjа промиjенити своj став уколико састављачи резолуциjе докажу да су њом успjели да помире макар и двоjе људи.

Он jе указао на то да су Британци само продубили разлике и тешке емоциjе у региону и нагласио да све вриjеме “они и нису бринули о томе, него о правноj квалификациjи тог дела”.

“Србиjа све време говори о жртвама, говори о томе како морамо да одамо поштовање муслиманским, бошњачким жртвама, баш као што их одаjемо и српским. И у томе jесте величина нашег народа – ми говоримо о људима и о њиховим судбинама, а они нам све време, лажно причаjући о судбинама људи, говоре о правноj квалификациjи дела да бисмо имали правне и политичке последице. То jе суштина свега”, рекао jе Вучић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

прст у око српскоj, рускоj и православноj цивилизациjи

НИКОЛИЋ НЕЋЕ ИЋИ У СРЕБРЕНИЦУ – Jadovno 1941.

Сребреница, резолуциjа, сврха – Jadovno 1941.

Јехуда Бауер: У Сребреници jе било масовно убиство, а не …

апсурдно и страшно поредити сребреницу са холокаустом

У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА – Jadovno 1941.

Подриње – Jadovno 1941.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: