fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

AKO RUSIJA NE STAVI VETO, SRPSKA ĆE ZNATI DA IMA SAMO SRBIJU

Zastava_Srbije-7133d989Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će, ako Rusija ne bude stavila veto na britansku rezoluciju o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN, Republika Srpska znati da u teškim situacijama može da se osloni samo na Srbiju.

„Ako rezolucija bude izglasana, dobro je što ćemo znati da Republika Srpska uvek i jedino može da se osloni na Srbiju i što ćemo znati da i mi imamo mnogo prijatelja, ali da u teškim situacijama možemo da računamo samo na sebe, na svoj narod i ni na kog više“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija će u tom slučaju znati i da mora da radi više i napornije, da bi bila snažnija, jača i da bi mogla u budućnosti da štiti svoj interes.

Navodeći da izglasavanje te rezolucije ne bi bila dobra i lijepa vijest, ali da ne bi bila ni „stravična tragedija“, Vučić je rekao da Srbi moraju gledati da budu što uspješniji, posebno u ekonomiji.

Povodom ocjena Velike Britanije da će rezolucija „doprinijeti pomirenju i stabilizaciji prilika u regionu“, Vučić je istakao da će Srbija promijeniti svoj stav ukoliko sastavljači rezolucije dokažu da su njom uspjeli da pomire makar i dvoje ljudi.

On je ukazao na to da su Britanci samo produbili razlike i teške emocije u regionu i naglasio da sve vrijeme „oni i nisu brinuli o tome, nego o pravnoj kvalifikaciji tog dela“.

„Srbija sve vreme govori o žrtvama, govori o tome kako moramo da odamo poštovanje muslimanskim, bošnjačkim žrtvama, baš kao što ih odajemo i srpskim. I u tome jeste veličina našeg naroda – mi govorimo o ljudima i o njihovim sudbinama, a oni nam sve vreme, lažno pričajući o sudbinama ljudi, govore o pravnoj kvalifikaciji dela da bismo imali pravne i političke posledice. To je suština svega“, rekao je Vučić.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

prst u oko srpskoj, ruskoj i pravoslavnoj civilizaciji

NIKOLIĆ NEĆE IĆI U SREBRENICU – Jadovno 1941.

Srebrenica, rezolucija, svrha – Jadovno 1941.

Jehuda Bauer: U Srebrenici je bilo masovno ubistvo, a ne …

apsurdno i strašno porediti srebrenicu sa holokaustom

U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA – Jadovno 1941.

Podrinje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: