Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

AKO RUSIJA NE STAVI VETO, SRPSKA ĆE ZNATI DA IMA SAMO SRBIJU

Datum objave: nedelja, 5 jula, 2015
Veličina slova: A- A+

Zastava_Srbije-7133d989Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će, ako Rusija ne bude stavila veto na britansku rezoluciju o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN, Republika Srpska znati da u teškim situacijama može da se osloni samo na Srbiju.

“Ako rezolucija bude izglasana, dobro je što ćemo znati da Republika Srpska uvek i jedino može da se osloni na Srbiju i što ćemo znati da i mi imamo mnogo prijatelja, ali da u teškim situacijama možemo da računamo samo na sebe, na svoj narod i ni na kog više”, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija će u tom slučaju znati i da mora da radi više i napornije, da bi bila snažnija, jača i da bi mogla u budućnosti da štiti svoj interes.

Navodeći da izglasavanje te rezolucije ne bi bila dobra i lijepa vijest, ali da ne bi bila ni “stravična tragedija”, Vučić je rekao da Srbi moraju gledati da budu što uspješniji, posebno u ekonomiji.

Povodom ocjena Velike Britanije da će rezolucija “doprinijeti pomirenju i stabilizaciji prilika u regionu”, Vučić je istakao da će Srbija promijeniti svoj stav ukoliko sastavljači rezolucije dokažu da su njom uspjeli da pomire makar i dvoje ljudi.

On je ukazao na to da su Britanci samo produbili razlike i teške emocije u regionu i naglasio da sve vrijeme “oni i nisu brinuli o tome, nego o pravnoj kvalifikaciji tog dela”.

“Srbija sve vreme govori o žrtvama, govori o tome kako moramo da odamo poštovanje muslimanskim, bošnjačkim žrtvama, baš kao što ih odajemo i srpskim. I u tome jeste veličina našeg naroda – mi govorimo o ljudima i o njihovim sudbinama, a oni nam sve vreme, lažno pričajući o sudbinama ljudi, govore o pravnoj kvalifikaciji dela da bismo imali pravne i političke posledice. To je suština svega”, rekao je Vučić.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

prst u oko srpskoj, ruskoj i pravoslavnoj civilizaciji

NIKOLIĆ NEĆE IĆI U SREBRENICU – Jadovno 1941.

Srebrenica, rezolucija, svrha – Jadovno 1941.

Jehuda Bauer: U Srebrenici je bilo masovno ubistvo, a ne …

apsurdno i strašno porediti srebrenicu sa holokaustom

U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA – Jadovno 1941.

Podrinje – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top