fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Покушај рехабилитације викара усташке војске

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин поручио је, поводом изложбе о хрватском надбискупу Алојзију Степинцу у Европском парламенту, да је нечувено да се у једној европској институцији врши покушај рехабилитације осуђеног ратног злочинца.

Одржана изложба надбискупу Алојзију Степинцу у Европском парламенту,

Вулин је најавио да ће Mинистарство оштро протестовати и затражити од Европског парламента да омогући простор да се покаже и истина о жртвама усташког режима, преносе београдски медији.

„Ако има места за покушај рехабилитације викара усташке војске, онда мора бити места за истину о жртавама усташког режима“, рекао је Вулин новинарима у Београду.

Oн је подсјетио да је Степинац осуђен за ратне злочине, нагласивши да не може да замисли да би и један други осуђеник за ратне злочине могао да добије простор за рехабилитацију у некој европској институцији.

„Tо је страшна увреда за све жртве усташког режима. Ако има места за рехабилитацију усташког викара, онда се питам, где је место жртвама усташке војске и усташке државе“, навео је Вулин.

У Европском парламенту у Бриселу јуче је отворена изложба о контроверзном надбискупу Алојзију Степинцу, коју је организовала хрватски посланик у том парламенту Маријана Петир.

Извор: СРНА

 

Везане вијести:

Пајтић: Европски парламент да реагује на изложбу о Степинцу

Величање Степинца у Европском парламенту (ВИДЕО)

Степинац у европском парламенту

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: