fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА ЦЕНТРАЛНО СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈЕ У СОКОЦУ

Polaganje_vijenaca_kod_spomenika_na_Sokocu-d66e8c0aНачелник општине Соколац Милован Бjелица данас jе организовао приjем за команданте и командире ратних jединица у одбрамбено отаџбинском рату се подручjа ове општине, а приjему jе претходило полагање виjенаца на централно спомен обиљежjе.

Виjенце на централно спомен обиљежjе, на коме jе уписано 1.200 имена погинулих бораца са простора Сараjевско-романиjске региjе у протеклом рату, положиле су делегациjе општине и Борачке организациjе Соколац.

Бjелица jе рекао новинарима да jе завршено стамбено збрињавање породица погинулих бораца на подручjу општине, а jедном броjу демобилисаних бораца су додиjељене локациjе за стамбену изградњу, са симболичном циjеном jедна КМ по метру квадратном и грађевинске дозволе.

Он jе напоменуо да jе у прошлоj години у сарадњи са ресорним министарством асфалтиран паркинг простор испред Воjничког спомен Гробља „Мали Зеjтинлик“ за коjи jе издвоjено око 500.000 КМ, а уређене су и стазе у гробљу и саобраћаjница до гробља.

Предсjедник соколачке Борачке организациjе Жељко Лалић рекао jе новинарима да су стамбено збринуте све породице погинулих бораца и РВИ до четврте категориjе, као и поjедини демобилисани борци на подручjу ове општине.

Он jе напоменуо да су незапослени демобилисани борци jедна од наjугрожениjих категориjа становништа, без било каквих примања у породици, а нису интресантни на тржишту рада, те ће бити за ову категориjу бити урађени посебни програми.

Приjем jе организован поводом Дана Борачке организациjе 13. фебруара и почетка Првог српског устанка.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Соколац: 19 година од формирања Петог корпуса ВРС

ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ И УМРЛЕ БОРЦЕ

У ПОНЕДЈЕЉАК ОБИЉЕЖАВАЊЕ КРСНЕ СЛАВЕ ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ

ЈАДОВНО – САРАЈЕВО РОМАНИЈА

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: