fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Počast komandantu Mandi

Služenjem parastosa u Ugljeviku je danas odata počast ratnom komandantu Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske „Mandini lavovi“ vojvodi Mitru Maksimoviću Mandi, koji je prije 13 godina stradao u saobraćajnoj nesreći.

Služenjem parastosa u Ugljeviku je danas odata počast ratnom komandantu Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske "Mandini lavovi" vojvodi Mitru Maksimoviću Mandi, koji je prije 13 godina stradao u saobraćajnoj nesreći.
Služenjem parastosa u Ugljeviku je danas odata počast  vojvodi Mitru Maksimoviću Mandi

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić istakao je da svim junacima i legendarnom komandantu Mandi treba odati poštovanje za sve što su učinili za srpski narod.

„Vojvoda Mando najbolji je primjer Njegoševih čuvenih stihova `Blago onome ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi`. Mando je ušao u pjesmu, u srpsku legendu, nema sumnje da će vječno živjeti“, rekao je Savčić.

On je naveo da bi Mandin primjer trebalo da posluži mlađim generacijama, da znaju kako se brani narod i srpska teritorija.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić naveo je da je Mando jedan od najzaslužnijih junaka, koji je pomogao da srpski narod ostane na ovim prostorima.

„Naša sveta dužnost i obaveza je da se prisjećamo vojvode Mande, kao i svih onih junaka koji su živote dali za slobodu srpskog naroda, ali i za stvaranje Republike Srpske“, rekao je Perić.

Služenjem parastosa u Ugljeviku je danas odata počast ratnom komandantu Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske "Mandini lavovi" vojvodi Mitru Maksimoviću Mandi, koji je prije 13 godina stradao u saobraćajnoj nesreći.

Počast komandnatu Mandi odata je i polaganjem vijenaca.

Vojvoda Mitar Maksimović Mando bio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik, predsjednik opštinske Boračke organizacije i predsjednik Fudbalskog kluba „Rudar“, a odlikovan je ordenom Miloša Obilića za ratne zasluge.

Poginuo je 27. decembra 2002. godine u saobraćajnoj nesreći u Dvorovima kod Bijeljine.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

POMEN KOMANDANTU MITRU MAKSIMOVIĆU MANDI

SAVČIĆ: LIK I DJELO MILANA JOVIĆA NEĆE BITI ZABORAVLjENI

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: