fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЉУБОЈЕВИЋ И МИЛАКОВИЋ НА ИЗБОРЕ ИДУ КАО КАНДИДАТИ ГРУПЕ ГРАЂАНА

Синиша Љубоjевић
Синиша Љубоjевић

Синиша Љубоjевић

Доскорашњи чланови Главног одбора Самосталне демократске српске странке (СДСС) Синиша Љубоjевић и Срђан Милаковић одлучили су да на предстоjеће изборе у Хрватскоj изађу као кандидати групе грађана jер сматраjу да jе у овоj странци дошло до раскола.

Љубоjевић, коjи jе замjеник жупана Карловачке жупаниjе, рекао jе Срни да се на кандидатуру одлучио „jер уже руководство СДСС-а не дозвољава развоj политичког плурализма у странци, а српску заjедницу држи таоцем промашене политике (потпредсjедника странке) Милорада Пуповца“.

„Руководство гуши сваку нову идеjу, не дозвољава критику и мишљење“, тврди Љубоjевић, оцjењуjући да ни 20 година након рата нису риjешени елементарни проблеми Срба у Хрватскоj, како оних коjи су остали, тако и оних коjи су протjерани.

Он jе рекао да има много паметних, образованих и младих људи коjи могу дати много више српскоj заjедници, али да им то ниjе дозвољено.

Замjеник градоначелника Вуковара Срђан Милаковић рекао jе Срни да се на кандидатуру одлучио због тога што jе, како тврди, „дjеловање унутар ове странке постало немогуће због обрачуна страначког руководства на челу са Воjиславом Станимировићем и Пуповцем са свима коjи покажу другачиjе мишљење и стекну већи утицаj и поверење припадника српске заjеднице у поjединим локалним срединама“.

Милаковић тврди да се СДСС не користи у довољноj мjери као механизам за побољшање положаjа српске заjеднице у Хрватскоj, него за остварење личних амбициjа поjединаца, што за посљедицу има веома лош положаj српске заjеднице и губитак повjерења у странку и њене представнике.

„Мислим да се политика српске заjеднице мора вратити из Загреба у локалне средине у коjима Срби живе, те из оквира високе политике у оквире политике рjешавања стварних животних проблема српске заjеднице док нас jош има на овом простору“, рекао jе Милаковић.

Парламентарни избори у Хрватскоj биће одржани 8. новембра.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

СИНИША ЉУБОЈЕВИЋ: Људи су умoрни oд прoцeдурa …

СРБИ У ХРВАТСКОЈ – УВИЈЕК НЕЧИЈЕ МАРИОНЕТЕ – Jadovno …

ПАРАСТОС ЗА 453 СРБИНА УБИЈЕНА И БАЧЕНА У КЛЕЧКУ ЈАМУ

ПОЛИТИЧКА АСИМИЛАЦИЈА СРБА У ХРВАТСКОЈ СИГУРАН ЈЕ …

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: