МИТРОВИЋ: НЕЋЕМО ОДУСТАТИ ОД ИСТИНЕ О СТРАДАЊУ СРБА У САРАЈЕВУ

nedeljko_mitrovic

БАЊАЛУКА, /СРНА/ - Породице погинулих из Републике Српске неће одустати од формирања комисије за утврђивање истине о страдању Срба у Сарајеву, иако је бивша комисија за Сарајево раније доживјела потпуни фијаско у свом раду, изјавио је предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић.

Митровић је подсјетио да је Институт за нестала лица БиХ за четири године потрошио око 18 милиона КМ, од чега дио средстава није утрошен транспарентно, због чега је и ревизорски извјештај био са резервом.

"Ту има доста елемената за рад Тужилаштва БиХ како би се утврдило намјенско трошење, злоупотреба положаја и корупција", рекао је Митровић данас новинарима у Бањалуци.

Митровић је закључио да је изненађујуће да је Институт за нестала лица БиХ потрошио велика буџетска средства, а остварени су тако мали резултати када је у питању тражење несталих из Републике Српске.

Комисија за испитивање истине о страдању Срба, Хрвата, Бошњака, Јевреја и осталих у Сарајеву за период од 1992. до 1995. пала је у потпуни заборав након што се распала у јуну 2007. године.

Након низа интервенција из Савјета министара и Парламентарне скупштине БиХ, ова комисија никада није доставила извјештај о свом раду, иако је утрошила 340.000 КМ.

 

Извор: срна