ТУЖИЛАШТВО БиХ НАГРАДИЛО МУСЛИМАНСКЕ ЕКСТРЕМИСТЕ

zlocini muslimanaДОБОЈ, 21. АВГУСТА /СРНА/ - Хапшење Драгана Глоговца за наводне ратне злочине почињене у мјесту Каменица у општини Завидовићи представља награду Тужилаштва БиХ муслиманским екстремистима за злочине над српским војницима и цивилима на том подручју, који никада нису процесуирани, наводе из Завичајног удружења Завидовићана.

Удружење најоштрије осуђује хапшење Глоговца уочи обиљежавања годишњице страдања српског народа у Возући и насељима долином ријеке Криваје, те захтијева од Тужилаштва БиХ и Агенције за истраге и заштиту да процесуирају и хапсе починиоце стравичних злочина над Србима од 1992-1995. године, за што постоје конкретни докази.

Предсједник Завичајног удружења Зоран Благојевић истакао је да је хапшење Глоговца наставак опште харанге која се води против преосталих преживјелих Срба са подручја општине Завидовићи.

 

"Питамо се да ли је могуће да се Глоговцу приписује злочин у Каменици- Гостовићу када су та српска подручја у децембру 1992. године спаљена и сравњена са земљом, а становништво протјерано са завежљајима у руци", рекао је Благојевић.

 

Он је навео да је у Каменици током рата био злогласни камп муџахедина, гдје су свирепо погубљена 64 српска војника и цивила, којима су одсјечене главе.

 

Благојевић је подсјетио и на злочин муслиманских екстремиста, који су у јуну 1992. године из засједе свирепо убили три цивила.

 

"Између осталих, тада су у Каменици-Гостовићу страдале и двије двадесетогодишње дјевојке Стојанка и Славица приликом повратка са сахране", рекао је Благојевић.

 

Масовно страдање Возућана током протеклог рата догодило се између 10. и 24. септембра 1995. године када је дошло до офанзиве Другог и Трећег корпуса такозване Армије БиХ, НАТО снага за брзе интервенције и одреда "Ел муџахид".

 

Благојевић је рекао да је изненађен налогом Тужилаштва БиХ за хапшењем Глоговца, с обзиром да се то дешава уочи 10. септембра, када се обиљежава годишњица страдања Срба из Возуће и насеља долином ријеке Криваје и јужног дијела Озрена и њихов егзодус са вјековних огњишта.

 

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ јуче су на подручју Бијељине ухапсили Драгана Глоговца, осумњиченог за ратне злочине против цивилног становништва и ратних заробљеника у мјесту Каменица у општини Завидовићи.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

МИТРОВИЋ : НА ОЗРЕНУ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ...

возућа: једно од највећих српских стратишта на озрену