Станари- Помен за 283 погинула борца

У општини Станари данас је служен помен за 283 борца Војске Републике Српске са подручја Станара погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату и положени су вијенци на спомен-обиљежја.

Станари - помен                 Фото: СРНА

Станари - помен                 Фото: СРНА

Парох Станислав Рађен рекао је након литургије у парохијској цркви Свете Петке Параскеве да се данас одаје помен борцима који су дали живот бранећи своје домове, а не за туђе интересе и у страним земљама.

"Сваки споменик, па и онај мали је велики, јер је посвећен онима који су дали оно највриједније што су имали - свој живот", истакао је парох Рађен.

Делегација општине Станари положила је вијенце на спомен-обиљежја, а према ријечима мјештанина и народног посланика  Горана Јеринића, овај помен је и сјећање на све жртве које су дале живот у Отаџбинском рату за Српску.

Јеринић је рекао да се одавање почасти погинулим борцима са овог подручја реализује у оквиру програма обиљежавања прве годишњице од обнављања општине Станари, која се прославља у сриједу, 9. септембра.

 Замјеник начелника општине Станари Саша Ђукић рекао је да општинска управа води рачуна о борачкој популацији, те да је издвојила буџетска средства за рад борачке организације. Најавио је већа буџетска издвајања за наредну годину, да би се могле финансирати обавезе општине за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Предсједник Борачке организације општине Станари Миладинко Ковачевић навео је да су са подручја Станара погинула 283 борца и изразио задовољство комуникацијом са органима локалне власти које су за потребе обнове споменика издвојиле око 6.000 КМ.

 

Извор: Радио Телевизија Републике Српске

 

Везане вијести:

ЂУРИЋ: 139 ДАНА У ТУЗЛАНСКИМ САМИЦАМА

НИКО ОД ОДРЕДА "ЕЛ МУЏАХЕДИН" НИЈЕ ОСУЂЕН ЗА ЗЛОЧИНЕ

МИТРОВИЋ: ЗЛОЧИН НА ОЗРЕНУ ИМА СВЕ ЕЛЕМЕНТЕ ГЕНОЦИДА

ЗЛОЧИН У ВОЗУЋИ ИМА ЕЛЕМЕНТЕ ГЕНОЦИДА