ПРОНАЂЕНО ВИШЕ ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА У ЗАВИДОВИЋИМА

Једна од необиљежених гробница

Једна од необиљежених гробница

На локалитетима Стевановић, Крчевина и Пољеник, на планини Озрен на подручју општине Завидовићи, под надзором Тужилаштва БиХ ексхумирано је више посмртних остатака за које се претпоставља да припадају Србима убијеним током протеклог рата

.На првом локалитету пронађен је један посмртни остатак, а због минираног локалитета и асанације терена, ексхумација је привремено је обустављена, док је неколико скелетних остатака пронађено на другом локалитету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Пронађени посмртни остаци биће пребачени у Градска гробља у Бањалуци, гдје ће бити извршена обдукција и узет ДНК налаз због њихове идентификације.

Према првим информацијима, у овом случају могло би бити ријечи о посмртним остацима жртава српске националности, а идентитет лица биће утврђиван путем ДНК и форезничких метода.

Овој ексхумацији присуствовали су представници Института за нестала лица БиХ, Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, Полицијске станице Завидовићи, као и љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Извршеним ексхумацијама руководио је истражилац Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који је према инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица које врше процес.

У саопштењу се наводи да Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у тражење несталих лица у БиХ, наставља активности.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

СРПСКЕ ГЛАВЕ "ВРИЈЕДИЛЕ" 1.000 ДО 3.000 МАРАКА

ПОЗИВ НИКОЛИЋУ И ВУЧИЋУ ДА ПРИСУСТВУЈУ МАРШУ "СТАЗАМА ЕГЗОДУСА

У НАРЕДНИХ МЈЕСЕЦ ДАНА ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ

Озрен - Возућа - Јадовно 1941.