ПОЛОЖЕН ВИЈЕНАЦ ЗА СРПСКЕ БРАНИОЦЕ ГРАДА

Зоран Бијелић и Миладинко Ковачевић положили су вијенац српским борцима града Добоја и околине
Зоран Бијелић и Миладинко Ковачевић положили су вијенац српским борцима града Добоја и околине

Представници Борачке организације Добоја положили су данас вијенац за српске браниоце у Градском парку, на простору који је одређен за изградњу централног спомен-обиљежја палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, који, и поред одлуке локалног парламента, никада није изграђен.

"Данашње полагање вијенца управо на том мјесту није никаква провокација, већ само жеља да подсјетимо градску власт на скупштинске одлуке. Одлука градског парламента о изградњи централног обиљежја је раније доносена и умјесто да је проведу, градске власти су, вјероватно, заузете градњом дивљих објеката по Добоју. Ми смо данас били принуђени да их напоменемо", рекао је новинарима предсједник Предсједништва Борачке организације града Добој Зоран Бијелић. 

Он је нагласио да је и на тај начин потврђена одлучност Борачке организације да истраје у захтјеву да локална управа сазове ванредну скупштину и поништи одлуку о приступању Заједници општина турског свијета. 

Бијелић је навео да борци Добоја не одустају од свог захтјева, који су јуче, у форми отвореног писма упутили градској управи. 

Предсједник Скупштине добојске Борачке организације Миладинко Ковачевић рекао је да их нико није контактирао од градске власти у вези са тим захтјевом. 

Градска Борачка организација затражила је од градске управе да у року од седам дана сазове ванредну сједницу Скупштине града и поништи одлуку о приступању Заједници општина турског свијета или ће, у противном, бити поднесена иницијатива за опозив градоначелника Обрена Петровића и организовани протести. 

Борци захтијевају и да се спомен-соба врати у објекат Дома војске, покрене изградња спомен-обиљежја палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата на локацији централног Градског парка, да се градској Борачкој организацији додијели просторија у Дому војске, да се из објекта измјести организација "Мерхамет", те исплате буџетски заостаци из 2014. и поштују одлуке за 2015. годину. 

Из Административне службе града Срни је потврђено да су јуче запримили отворено писмо Борачке организације Добој.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ПОМЕН БРАНИОЦИМА ДОБОЈА - Jadovno 1941.

OBILJEŽAVANJE 16 GODINA OD STRADANJA SRBA IZ VOZUĆE ...

ОБИЉЕЖЕНО СТРАДАЊЕ СРБА У АУСТРОУГАРСКОМ ЛОГОРУ ...

Јадовно - Озрен - Возућа