ОЗРЕНСКИ БОРЦИ ОБИЉЕЖИЛИ МИТРОВДАН

Petrovo - Boracka organizacija opstine Petrovo obiljezila je krsnu slavu - Mitrovdan.jpg

ПЕТРОВО, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Борачка организација општине Петрово обиљежила је крсну славу - Митровдан служењем парастоса у спомен-соби Прве озренске лаке пјешадијске бригаде ВРС и полагањем вијенаца на споменик у центру Петрова и на споменике у свим насељима ове општине.
Славски колач преломили су протојереј петровоселски Никола Пекић, предсједник Борачке организације Петрово Душан Дујковић, начелник општине Петрово Зоран Благојевић и други.
Борци су поновили да је ратне 1995. године са озренско-возућког подручја насилно одведено 460 бораца и цивила, од којих су само 292 идентификована.
Начелник општине Петрово Зоран Благојевић рекао је да је "разочарење остало, али и нада да ће истина кад-тад доћи, а земни остаци мучки убијених наћи свој годинама одлагани смирај".
Борци очекују да се код манастира Озрен у општини Петрово почне градити централни споменик погинулим борцима Војске Републике Српске /ВРС/ из добојског региона у одбрамбено-отаџбинском рату.
"На Озрену су вођене херојске борбе, а јунацима који су погинули треба да се одужимо изградњом споменика", изјавио је Срни предсједник БОРС Петрово Душан Дујковић.

 

Извор: срна