КЕБО: ВИСОКИ ЗВАНИЧНИЦИ ПРЕЋУТАЛИ ОДРУБЉИВАЊЕ ГЛАВЕ СРБИНУ

Алија Изетбеговић заједно са муџахединима
Алија Изетбеговић заједно са муџахединима

САРАЈЕВО, 16. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Потпредсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо доставио је Тужилаштву БиХ дио документације која се односи на сумњу о почињеном кривичном дјелу непријављивања ратног злочина над цивилом српске националности у Возући у општини Завидовићи, саопштено је из кабинета потпредсједника ФБиХ.

У саопштењу се наводи да је Кебо то учинио у складу са уставним и законским овлаштењима и одговорностима. 

Документација која је прослијеђена Тужилаштву БиХ, како се наводи, односи се на сумњу да су неки високопозиционирани званичници БиХ, иако су били присутни десет метара од мјеста злочина, прећутали бруталну ликвидацију, односно одрубљивање главе цивилу српске националности коју су починили припадници одреда "Ел муџахид" у мјесту Возућа. 

С обрзиром да је ријеч о високим званичницима у БиХ, потпредсједник ФБиХ препушта Тужилаштву БиХ да се изјасни о валидности пријаве и основаности сумње о кривичној одговорности и то објави јавности, наводи се у саопштењу. 

Кебо је доставио и дио документације о локацији објекта у коме је једна страна обавјештајна служба имала прислушни и командни центар у Зеници, а који су, како је навео, у периоду од 1993. до 1994. године посјећивали високи званичници БиХ, који и сада обављају највише функције у БиХ.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Кренуо марш “Стазама егзодуса”

ЈАДОВНО ОЗРЕН ВОЗУЂА