ТРАЖЕ ОПОЗИВ МИЛУТИНА МИШИЋА

srna

БАЊАЛУКА, (СРНА) - Чланови породица несталих Срба сарајевско-романијске регије усвојили су закључке којим траже опозив члана Колегијума директора Института за нестала лица БиХ из Републике Српске Милутина Мишића због неодазивања састанцима породица несталих и непоштовања одлука Народне скупштине Републике Српске.

"Пошто директори Института не поштују Закон о несталим лицима БиХ, тражимо од Савјета министара БиХ да не финансира Институт у наредном периоду", други је закључак којег су усвојиле породице несталих Срба Сарајевско-романијске регије након данашње посјете Оперативном тиму за тражење несталих лица Републике Српске у Бањалуци.

Чланови породица несталих Срба Сарајевско-романијске регије траже да се замрзне рад са Институтом за нестала лица БиХ све док се не именују чланови Управног одбора Института, јер се морају поштовати одлуке Народне скупптине Републике Српске.

"Тражимо да хитно, најкасније до 6. априла, буде заказана ванредна сједница Предсједништва Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, на којој ће присутни бити упознати о овим закључцима који требају бити јединствени", рекао је Срни након састанка предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево Мирко Вранић.

Чланови породица несталих Срба сарајевско-романијске регије посјетили су Оперативни тим Владе Републике Српске за тражење несталих у Бањалуци ради добијања квалитетних информација о процесу тражења, ексхумацијама и идентификацијама за протекли четворогодишњи период.

Састанку је присуствовао предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић.

 

 

Извор: срна