ТОКОМ ПРОТЕКЛОГ РАТА НАСТРАДАЛО ОКО 31 000 СРБА

milivoje-ivanisevic-1.jpg

БАЊАЛУКА, 23. ЈАНУАРА (СРНА) - Директор Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку Миловоје Иванишевић изјавио је да се са степеном поузданости од 97-98 процената може рећи да је број српских жртава у БиХ у протеклом рату око 31 000.
Он је за "Екстра магазин" рекао да је током рата више од 1.900 српских насеља нападано и етнички очишћено на подручју Федерације БиХ, те додао да све које су нападали и који су им пружали отпор Бошњаци и њихови спонзори подводе под српске војне жртве, које су имали право да побију.
"Зато је иронија да српско цивилно гробље у Братунцу неки називају војничким, а бошњачко војничко гробље у Поточарима цивилним", истакао је Иванишевић.
Он је напоменуо да је у Сарајеву, прве године рата, од априла до децембра, убијено више Срба него током владавине Независне Државе Хрватске Анте Павелића, додавши да је, према евиденцији Института, у Сарајеву убијено више од 8 400 Срба.
Иванишевић је изнио и податак да је у 20. вијеку убијено 1 389 720 Срба на подручју БиХ, а међу њима много жена и дјеце.

 


Извор: срна