СНС ДЕМАНТУЈЕ ПИСАЊЕ ФРАНКФУРТЕР "АЛГЕМАЈНЕ ЦАЈТУНГА"

01_Srpska Novinska Agencija.jpg

БЕОГРАД,  (СРНА) - Српска напредна странка /СНС/ демантовала је данас да је њен лидер Томислав Николић, који је изабран за предсједника Србије, дао интервју у којем је рекао да је Вуковар српски град.

"Кабинет новоизабраног председника Србије Томислава Николића оштро демантује да је председник било којем листу, од дана када је формирана Српска напредна странка, а камоли између два изборна круга, дао било какву изјаву у којој је рекао да је Вуковар српски град и да Хрвати немају шта да се враћају у њега", саопштено је из СНС-а.

 

СНС наводи да је ријеч о "подлој и подмуклој лажи", те да ће политика Томислава Николића бити изградња мира и стабилности у региону.

 

Хрватски медији раније су објавили да је Томислав Николић у интервју за "Алгемајне цајтунг" од 19. маја на питање да прокоментарише своје изјаве о томе да му је "Велика Србија" сан и жеља, рекао да такве ствари више не говори, "јер има снова који се никад не испуне".

 

"Али већ одавно говорим да је Хрватска међународно призната земља, да су хрватске границе на Дунаву и да неће бити нових промјена граница", рекао је Николић.

 

На констатацију новинара да у Вуковару данас живи више Срба него прије десет година и да то тврди сам градоначелник Вуковара, Николић је рекао да је то "зато што је Вуковар био српски град".

 

 

Извор: срна