ПОПМЕН БРАНИОЦИМА ДОБОЈА

Срна

ДОБОЈ, /СРНА/ - Служењем парастоса и полагањем вијенаца у Спомен-соби 306. пјешадијске бригаде Војске Републике Српске /ВРС/ у Добоју  је јуче  22. октобра  одата пошта погинулим браниоцима Добоја из састава Добојске и четврте Бањалучке бригаде ВРС.

 

Молитвени помен за 18 погинулих бранилаца Добоја служили су добојски православни свештеници, а свијеће су запалили и вијенце положили њихови саборци и породице, као и организације из Добоја које његују слободарску традицију српског народа на овим просторима.


Подсјећајући на ратни пут Добојске бригаде ВРС њен командант Вељко Брајић истакао је да су на данашњи дан, 22. октобра 1994. године, српски борци зауставили муслиманске снаге другог и трећег корпуса из правца Зенице и Tузле, које су имале циљ да заузиму Добој и да га издвоје из састава Републике Српске.

У Спомен-соби 306. пјешадијске бригаде ВРС, која се налази у некадашњем Дому ВРС, постављено је 980 фотографија погинулих и 17 фотографија несталих бораца из добојско-озренског краја.Извор: срна