ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ИБРАХИМУ ЧЕЧИ

sud5.jpg

САРАЈЕВО, 21. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Изношењем уводне ријечи оптужбе и читањем оптужнице, пред Кантоналним судом у Сарајеву почело је суђење Ибрахиму Чечи за злочин против цивилног српског становништва у сарајевском насељу Добриња, почињен 1992. године, саопштено је из БИРН-а.

Аида Ћатовић, тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, рекла је да ће доказати да је оптужени починио дјело које му се ставља на терет, и то саслушањем оштећеног, вјештака медицинске струке, те презентацијом материјалних доказа.

У оптужници Кантоналног тужилаштва у Сарајеву наводи се да је Ибрахим Чечо, некадашњи припадник Армије БиХ, 18. септембра 1992. године физички злостављао српске цивиле, који су копали ровове на локалитету насеља Добриња пет.

Оптужени Чечо, сматра Тужилаштво, шамарао је два цивила и ударао их шакама по глави и тијелу, те их заједно с војником са надимком Шеки одвео у подрумске просторије на Добрињи, гдје су им наредили да легну и наставили злостављање.

Чечо је војничким чизмама нанио више удараца оштећеном С.В. у предјелу грудног коша, од чега је изгубио свијест и задобио тешке тјелесне повреде као што су преломи неколико ребара, наведено је у оптужници.

Из подрумских просторија оштећени су одведени у просторије мјесне заједнице, одакле су пребачени у затвор "Сунце" у насељу Добриња.

Оптужени Чечо брани се са слободе, а наставак суђења заказан је за 23. март.

 

Извор: срна