ОТKРИВЕН СПОМЕНИK ПОГИНУЛИМ ПРИПАДНИЦИМА СПЕЦИЈАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ

Освештан споменик припадницима Специјалне бригаде полиције у Бијељини

Освештан споменик припадницима Специјалне бригаде полиције у Бијељини

Испред Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Бијељина данас је освештан споменик погинулим припадницима Четвртог одреда специјалне полицијске бригаде, који је открио министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач са командантима и некадашњим борцима тог одреда.

 

Лукач је истакао да му је част да открије споменик погинулим борцима из специјалне бригаде, те оцијенио да је он одавно требало да буде постављен на том мјесту да би свједочио да су ти људи били јунаци који су стварали Српску. 

 

"Бијељина и Република Српска могу бити поносне и ко год прође испред овог споменика треба да се наклони и ода почаст тим јунацима, који су се свим својим срцем борили за Републику Српску и дали своје животе за њу", рекао је Лукач новинарима. 

 

Мајор Ратомир Драганић, ратни командант Четвртог одреда специјалне полиције Бијељина, рекао је да је споменик пренесен из касарне у Бијељини, гдје је био од 1999. године, а да за то захвалност дугују министру Лукачу и начелнику ЦЈБ Бијељина Жарку Ћосићу. 

 

На споменику је исписано више од 30 имена погинулих бораца, од којих је, како је рекао, 15 припадника Четвртог одреда специјалне полиције. 

 

"Сви они дали су животе за темеље Српске. Уз ових 15 припадника полиције, налазе се и имена припадника команде бригаде из централног одреда Зворник, који је био придодат Четвртом одреду, који је имао укупно око 200 бораца", навео је Драганић. 

 

Четврти одред припадника специјалне полиције био је састављен од бораца из свих градова Српске, који су тада дошли да живе на подручју општине Бијељина. 

 

Споменик погинулим припадницима специјалне бригаде, на којем пише "Хероји не умиру - они храбро гину да би вјечно живјели", премјештен је из касарне након 16 година. 

 

Бројни припадници других полицијских одреда из цијеле Српске, представници Борачке организације Српске, руководство ЦЈБ Бијељина, чланови породица и пријатељи, након освештања, положили су на споменик вијенце и цвијеће.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ БАЊАЛУЧКОГ ОДРЕДА - Jadovno 1941.

обиљежавање формирања одреда специјалне полиције илиџа

БИЈЕЉИНА: ПАРАСТОС ЗА 900 ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ...