ОДГОЂЕНА РАСПРАВА О ПРОЦЕСУИРАЊУ РАТНИХ ЗЛОЧИНА

srna

САРАЈЕВО, (СРНА) - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одгодио је расправу о Анализи провођења Државне стратегије за рад у предметима ратних злочина, која је сачињена на основу материјала Високог судског и тужилачког савјета БиХ, Суда и Тужилаштва БиХ, а на иницијативу посланика СДС-а Александре Пандуревић.

Расправа је одгођена за наредну сједницу Дома на основу посланичких консултација и на молбу Тужилаштва БиХ, с обзиром да је на дневни ред дошла у касним послијеподнивим часовима, те да стога не би добила одговарајућу пажњу посланика.

 

Представнички дом претходно је обавио расправу о Информацији о стању и проблемима у функционисању Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, са предлозима за побољшање стања у тој области.

 

Током расправе су се могле чути различите оцјене о високом степену корупције у БиХ, а посланици су сагласни да је потребно приступити што бољем организовању ове агенције, уз њено адекватно буџетско финансирање.

 

Посланици су обавили расправу и о годишњем Извјештају о раду Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштовање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере које је изрекао у кривичном поступку Суд БиХ, страни судови за дјела предвиђена Кривичним законом БиХ или међународним уговором чија је потписница БиХ или други суд у складу са законом БиХ.

 

На сједници је обављена расправа и о Информацији о процесу програмирања Инструмента претприступне помоћи (ИПА) – компонента један за БиХ за 2012. и 2013. годину, Дирекције за европске интеграције.

 

Почетак гласања о свим тачкама дневног реда најављен је за 18.45. часова.

 

 

Извор: срна