ОДБОРУ РВИ ПОСВЕТИТИ ВИШЕ ПАЖЊЕ

Војин Гушић
Војин Гушић

Одбор ратних војних инвалида (РВИ) Борачке организације Републике Српске (БОРС) бори се за статусна права ове категорије становника у Српској, која су законом регулисана и окупља најбројније чланство у свих 63 општине у Републици, па, ипак, нема третман који би требало да има у друштву, изјавио је данас у Власеници предсједник Одбора Војин Гушић.

Гушић је након данашње сједнице Одбора рекао да Одбор апелује да власт овој популацији и организацији посвети више пажње, односно онакву какву заслужују. 

Коментаришући рад Суда и Тужилаштва БиХ, Гушић је подсјетио да у оквиру БОРС-а постоји фондација која помаже породицама осуђеника, њихову правну заштиту, али да је проблем што се ни у ту фондацију не уплаћују средства у мјери којој је то потребно. 

Он је позвао власт да "стане иза оних јунака који су створили ову државу, а од којих је већина невино осуђена", те напоменуо да су то чинили и Бошњаци у случају Ејупа Ганића, као и Хрватска за своје осуђенике. 

Предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Миломир Савчић изјавио је да је БОРС, заједно са Одбором за безбједност и Одбором за борачко-инвалидску заштиту у Народној скупштини Српске, иницирала доношење одговарајућег документа у вези са процесуирањем ратних злочина. 

"Треба донијети одлуку која ће бити одржива и проводива. Хоћемо досљедну примјену права, ништа друго. Не тражимо амнестију за одговорне, нити било шта друго. Тражимо стриктну примјену права, односно забрану ретроактивне примјене закона", рекао је Савчић. 

Одбор је на данашњој сједници разматрао питања из области здравствене заштите, стамбеног збрињавања и запошљавања ратних војних инвалида.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ЗА ЈЕДИНСТВЕН ГЛАС ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ И РВИ

ПОМЕН ПОГИНУЛИМА У ОБУДОВЦУ - Jadovno 1941.

РС не признаје борце Крајине - Jadovno 1941.

POLOŽENI VIJENCI NA GROBNO POLJE "TOPOLE" - Jadovno 1941.