НИКО НЕ ЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ СВЈЕДОКУ

doboj_grad.jpg

ДОБОЈ ИСТОК, (СРНА) - Сенад Дурмић из Клокотнице, у федералној општини Добој Исток, каже да се нашао у тешкој материјалној ситуацији од када је јавно проговорио о злочинима Азре Башић над дервентским Србима, будући да су му родбина и пријатељи окренули леђа.

"Прије сам се увијек могао снаћи захваљујући родбине и пријатеља, али сада тога више нема. Сви су ми окренули леђа, а ја сам дошао у ситуацију да више немам шта да једем", прича Дурмић.

Дурмић истиче да су његови проблеми почели од каДА је прије неколико мјесеци у медијима проговорио о злочинима Башићеве, али истиче да није пожалио што је јавно рекао да ће свједочити против оптужене. "Стојим иза тога, па макар умро од глади", рекао је Дурмић Срни.

Он је нагласио да га још нико из тужилаштва није контактирао, али истиче своју спремност да свједочи против Азре Башић мада остаје при томе да ће инститирати да му се плати јер како ће, каже, "живјети ако му не дају".

"Тражио сам помоћ по мерхаметима, али ни од тога нема ништа", додаје Дурмић.

Према његовим ријечима, раније су му локалне власти помагале, а сада то не желе. "Ако говорим истину, издајник сам", каже и истиче да ће се прије јавити неки Србин да му помогне јер "говори истину и на страни је правде", док од својих сународника то не очекује.

Дурмић је на Федералној телевизији прије неколико мјесеци говорио о злочину Башићеве над српским младићем из Лијешћа. "Био је млад момак, између 16 и 18 година. Довели су га у једну кућу, али се она иживљавала над њим... Ударила га је ножем у гениталије", испричао је тада Дурмић. Послије тога, према његовим тврдњама, услиједиле су пријетње и покушај ликвидације.

Азра Башић ухапшен је у марту прошле године у Америци по међународној потјерници коју је расписала БиХ. Америчко правосуђе још није донијело одлуку о томе хоће ли Башићева бити изручена.

 

 

Извор: срна