НА ВАСКРС ОСКРНАВЉЕН ХРАМ

Biljesevo

КАКАЊ, (СРНА) - Непознати починиоци оскрнавили су за васкршње празнике храм Рођења светог Јована Крститеља у Биљешеву, у федералној општини Какањ, рекао је Срни какањски парох јереј Марко Малеш.

Предсједник Црквене општине у том мјесту Вељко Танасић, приликом посјете храму, затекао је у потпуности уништена улазна алуминијумска врата, а у храму испретуране ствари, рекао је Малеш, који служи и на подручју Биљешева.

Због честих провала у овај храм из њега су измјештене све вредније ствари, тако да ништа није могло бити однесено. Малеш је истакао да су врата толико уништена да ће их тешко бити поправити.

Претпоставља се да је у храм проваљено јуче, на највећи православни празник Васкрс, а о свему је обавијештена полиција, која је обавила увиђај.

Малеш је подсјетио да је ово већ шеста провала у храм у току протеклих неколико година, али да до сада нико од починилаца није пронађен.

Недавно су непозната лица оскрнавила и православни храм Светог великомученика Прокопија у Високом, одакле су украли металне олуке и оштетивши кров.

 

Извор: срна