МИТРОВИЋ: ХРВАТСКА МОРА ПРОЦЕСУИРАТИ ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА

Недељко Митровић

Недељко Митровић

Хрватски премијер Зоран Милановић може читати лекције другима о ратним злочинима тек када Хрватска процесуира злочине почињене над Србима на подручју Сијековца, Мркоњић Града и западне Крајине, рекао је Срни предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић.

Наводећи да Хрватска мора да процесуира ове ратне злочине, Митровић је рекао да је Милановић у великој заблуди или не познаје довољно историју ако мисли да није ратни злочин ангажовање Хрватске војске у Сијековцу код Брода и све што је Хрватска војска урадила у Мркоњић Граду и дијелу западне Крајине.

"Када Хрватска процесуира ове злочине, тек након тога хрватски премијер Милановић може читати лекције другима о ратним злочинима", рекао је Митровић.

Предсједник Владе Хрватске Зоран Милановић упозорио је БиХ да Хрватска више неће примати "политичке оптужнице" за ратне злочине.

Влада Хрватске донијела је закључак о сарадњи са БиХ у пружању правне помоћи у кривичним питањима, којим одбацује наводе правосудних тијела из БиХ да је Хрватска војска учествовала у "удруженом злочиначком подухвату" током рата на подручју бивше СФРЈ.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

МИЛАНОВИЋ: НЕЋЕМО ВИШЕ ПРИМАТИ "ПОЛИТИЧКЕ ...

ОБИЉЕЖЕНЕ 23 ГОДИНЕ ОД ХРВАТСКЕ АГРЕСИЈЕ - Jadovno ...

Подсјећање: Потресна свједочења избјеглица из западне ...