ЕВРОПА ОКРЕТАЛА ГЛАВУ ОД СЈЕЧЕ СРПСКИХ ГЛАВА

Александар Вулин

Александар Вулин

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је данас у Зочишту, код Ораховца, да прва хришћанска глава није одсјечена у Сирији већ у Подрињу, када је одред муџехадина поносно подигао главу Србина Драге Поповића, уз поклич "Алаху екбер", истакавши да је Европа тада од тога окренула главу.

"Тада је Европа окренула главу и није хтела да се суочи са тиме зато што је била потребна истина о Србима коју ова одсечена глава потпуно поништава", рекао је Вулин.

Он је додао да су да су Срби још тада упозоравали на опасност од вјерског екстремизма.

"Данас, када се то зло излива по улицама Париза, Лондона, Мадрида, Њујорка и прави некакву исламску државу у којој нема места за различиту веру, свет би могао да се сети где је све почело", рекао је Вулин, преносе београдски медији.

Он је напоменуо и да је у Призрену одсјечена глава српског монаха Харитона, те да је западни свијет и тада окренуо главу и није тражио одговор.

"Да ли треба да вас подсетим да је 17. марта 2004. године спаљена средњовековна црква под заштитом УНЕСКО-а, а свештенство протерано? То је био верски сукоб, када палите цркву не може да буде другачије", нагласио је Вулин.

Он је нагласио да је проблем што наводна истина коју свијет пласира о Србима "није истина уопте".

"Истина о Србима је истина коју су правили за себе и по себи да би оправдали бомбардовање, комадање Србије, да би оправдали разбијање тадашње Југославије и прављење нових држава. Зато су морали да имају истину о нама која би оправдала све ово. Како време пролази, као што видите, многи пријатељи из света све гласније говоре каква је истина заправо", каже Вулин.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Вулин: Усташки дефиле у Јадовну без осуде! - Jadovno 1941.

А. Вулин: Срби у "Олуји" бјежали пред усташким генералом ...

ВУЛИН: СТЕПИНАЦ ЈЕ БИО УСТАШКИ ВИКАР - Jadovno 1941.