ДО КРАЈА ГОДИНЕ ОБНОВА ШЕСТ СПОМЕНИКА

Прњавор

Прњавор

На подручју општине Прњавор у овој години биће обновљено још шест спомен-обиљежја подигнутих као знак сјећања на борце погинуле у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, најавио је начелник општине Прњавор Синиша Гатарић.

Гатарић, који је у Доњим Смртићима присуствовао помену за девет погинулих бораца, рекао је да су споменици у Доњим и Горњим Смртићима реновирани и доведени у стање достојно чувања успомена на погинуле борце.

Он је подсјетио да је у току прошле године тај посао урађен на седам спомен-обиљежја.

Начелник општине Прњавор истакао је да су парастоси прилика да се чува сјећање на погинуле јунаке из протеклог рата, али и да се одржи својеврсни час историје.

"Историја се може квалификовати на више начина, посебно у садашње вријеме када су у току велике ревизије одређених историјских истина. Зато је ово прилика да се присјетимо правог разлога сукоба у бившој Југославији и подсјетимо на јунаштво момака који су животе уградили у темеље Републике Српске", нагласио је Гатарић.

Предсједник општинске Борачке организације Владо Живковић истакао је да се не смије заборавити да је из Прњавора у протеклом рату погинуло 626 бораца, који су учествовали у најзначајнијим борбама за стварање Српске.

"Годишњим поменима и парастосима одајемо почаст и чувамо сјећање на те храбре људе", додао је Живковић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Прњавор: Подигли споменик жртвама - Jadovno 1941.

ПОМЕН ПОГИНУЛИМ ПРЊАВОРЧАНИМА - Jadovno 1941.

ЕВОЦИРАНЕ УСПОМЕНЕ НА ОДБРАНУ ОПШТИНЕ - Jadovno ...