ЦРНА ГОРА ДА ИЗРУЧИ СРБИЈИ ГЕНЕРАЛА ЂУКИЋА

Борислав Ђукић

Борислав Ђукић

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта затражио је од Министарства правде и Министарства спољних послова Србије, као и од српског Тужилаштва за ратне злочине, да се ангажују да генерал Борислав Ђукић из Црне Горе буде изручен Србији и да му се суди пред Вијећем за ратне злочине у Београду.

Линта је од власти Црне Горе затражио да одбије захтјев Хрватске за изручење, односно да генерал Ђукић буде изручен српским властима.

Он је оцијенио да хапшење генерала Ђукића представља наставак дугогодишње хрватске политике застрашивања протјераних Срба.

"Чињенице показују да суђење у Хрватској не би било фер и поштено, јер хрватско правосуђе није ни независно, ни професионално, већ је етнички мотивисано и у служби цементирања етничког чишћења Срба", навео је Линта у писаној изјави.

Он сматра да Хрватска, константним хапшењима Срба, од којих велика већина није починила кривично дјело, настоји да потврди лажну тезу да су Хрвати жртве и ослободиоци, а да је српска страна злочиначка и да је водила агресорски рат.

"Хрватска настоји да прогнаним Србима ограничи слободу кретања и да их одврати од повратка у мјеста одакле су протјерани прије 20 и 25 година", истакао је Линта.

На аеродрому Тиват прије два дана ухапшен је српски генерал у пензији Борислав Ђукић (67) по хрватској потјерници за наводни ратни злочин над цивилима током рата у Хрватској и рушење бране на Перучи, саопштио је Документационо-информациони центар "Веритас".

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Ухапшен српски генерал у пензији Борислав Ђукић - Jadovno 1941.

УХАПШЕН СРБИН ЧЕДОМИР ВУКАДИН - Jadovno 1941.

УХАПШЕН 80-ГОДИШЊИ СРБИН МИЛЕ ДАКИЋ - Jadovno 1941.