ЦЕРИЋ ШИРИ МРЖЊУ И ПОЗИВА НА ЏИХАД

ceric2.jpg

БАЊАЛУКА, /СРНА/ - Борачка организација Републике Српске /БОРС/ саопштила је данас да је поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић, након позива на џихад у џамији у Хаџићима, потврдио да му је мржња према Србима и уопште хришћанима већа и од мржње Ал Каидиних шехида.

"Као најистакнутији сарајевски и европски вехабија он је из џамије у Хаџићима муслимане поново позвао у џихад нимало не бринући за посљедице своје хистерије, бијесан ваљда због тога што све маске полако падају, што су све лажи о рату у БиХ прочитане, баш као и плаћене књиге и филмови. Бијесан је и што се исламски фанатизам и шеријат не примају без насиља чак ни у `босанском Техерану` гдје сједи, шири мржњу и лажи, призива крвопролиће и пријети свиленим гајтаном", наводи се у саопштењу.

БОРС истиче да је Церић увјерен да је једини бошњачки везир и чувар оне тапије из тестамента Алије Изетбеговића у коме пише "да због Босне вриједи жртвовати мир".

"Ми, српски борци, знамо за тај јадац и за тај `хоџински запис`, знамо све реисове лажи, подвале, шеријатске и политичке циљеве, као и његове ратне и поратне заслуге за прогон, уништење и мржњу према хришћанима. И не плашимо се његове хистерије и сулудих фетви, јер знамо да је ефендија у великој нужди да оправда арапске паре и западним менторима дата обећања", додаје се у саопштењу.

Церић је у џамији у Хаџићима прошле седмице стао у заштиту Бошњака оптужених за ратне злочине у логору "Силос", те позвао бошњачки народ да се "пробуди" и да "не чека да их једног по једног одводе".

"Пробуди се, мој народе, и немој чекати да једног по једног одводе, па кад нас све одведу да тек онда схватимо да смо требали бранити слободу и право свога брата како би сачували своју властиту слободу и право", рекао је Церић у обраћању вјерницима у џамији у Хаџићима.

"Силос" је био мучилиште за више од 600 Срба, од којих 24 није дочекало ослобађање. Међу убијенима је било жена, дјеце, те старијих од 80 година. Логор је формиран почетком рата 1992. године, а затворен је 27. јауара 1996. године, два мјесеца након потписивања Дејтонског споразума. Због злочина у "Силосу" ухапшено је осам Бошњака.

 

Извор: срна