БАБИЋ НЕ ПРИСТАЈЕ НА ДЕЛОЖАЦИЈУ

Козарска Дубица
Козарска Дубица

Горан Бабић из Козарске Дубице изјавио је да ни по цијену живота неће пристати на деложацију његове породице из породичне куће, коју је заказао Основни суд у Козарској Дубици за сриједу, 4. март.

Бабић је своју имовину у Пакрачкој Пољани у Хрватској 1992. године мијењао за имовину Петра Сукнајића у Козарској Дубици. 

"По цијену живота нећу пристати на деложацију, јер немам куда да идем са супругом, двоје малољетне дјеце и непокретном мајком", изјавио је Срни Бабић. 

Бабић каже да није добио званично судско обавјештење о деложацији, већ је за то сазнао од комшија, након чега му је у Суду потврђено да се у сриједу у 9.00 часова припрема исељење његове породице. 

Према његовим ријечима, преминули Петар Сукнајић са којим је мијењао имовину 1992. године, за живота никада није тражио раскидање уговора о замјени некретнина, али су то урадили његови насљедници 2000. године након оставинске расправе. 

"Са Сукнајићем сам мијењао новоизграђену, али недовршену кућу у коју сам до сада уложио 50.000 КМ, док је моја кућа у Хрватској потпуно девастирана, јер Сукнајићи у њој уопште нису боравили", истакао је Бабић. 

Бабић је апеловао на правосудне институције Републике Српске да одложе деложацију до љета, како би могао ангажовати адвоката, јер је његов ранији правни заступник у међувремену преминуо.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

4. Problem oduzetog stanarskog prava izbjeglih Srba iz Republike ...

Отимачина, шиканирање и правосудна фарса - Jadovno 1941.

Четницима није место у Загребу! - Jadovno 1941.

ОТИМАЧИНА ДОЛАЗИ НА НАПЛАТУ - Jadovno 1941.