15 година НАТО агресије: За јунаком се не плаче

Обиљежавање 15. годишњице НАТО агресије на СРЈ у организацији Братства православне омладине и Матице Боке, традиционално је одржано у манастиру Михољска Превлака.

 

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/pomen-junak.jpg


Том приликом одржан је парастос жртвама НАТО бомбардовања, а на тиватском гробљу Брдишта опојани су гробови Тивћанина Марка Аврамовића, припадника 63. падобранске бригаде ВЈ и Драгана Бјелановића полицајца из Пећи. Осим организатора, обиљежавању годишњице су присуствовали представници мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“, борачке организације НОР-а 1941.-1945., Михољског збора и Црквене општине Грбаљ.

Помен су служили игуман манастира Михољска Превлака, отац Бенедикт и предсједник Братства православне омладине Миајло Бацковић.
По завршетку помена, као што је и обичај, организовано је послужење у манастирској трпезарији, гдје су се присутнима обратили Жељко Комненовић, предсједник Матице Боке и Ђурђина Турковић, представница мировног покрета „Не у рат-не у НАТО“.

Овом приликом мировном покрету су се прикључили Организација бораца НОР – југословенска опција, Михољски збор и Црквена општина Грбаљ.

Посебно емотиван је био помен на гробу Драгана Бјелановића.

„Немојте мајко да плачете. Ви сте родили јунака и не треба да плачете. Нека данас плачу мајке оних који су убили Драгана и Марка. Оне су родиле убице“, тјешио је свештеник Бацковић мајку Драгана Бјелановића на синовљевом гробу.

 

Извор: ИН4С