Бијели Поток, комеморација 2014

Удружење „Бијели Поток“ - Бања Лука, у оквиру припрема за редовни годишњи парастос жртвама усташког терора у Бијелом Потоку, у недјељу 13. априла организовало је акцију чишћења и уређења спомен-комплекса у Бијелом Потоку.

Акција је трајала од 11.00 до 13.00 часова, а у акцији  су осим чланова Удружења, учествовали: ученици ОШ „Станко Ракита“ Врбања, чланови КУД-а 14. Фебруар из Дебељака, чланови Омладинске организације МЗ Дебељаци и мјештани Бијелог Потока.

У понедјељак, 21. априла, са почетком у 12.00 часова, код спомен-обиљежја у Бијелом Потоку, уз подршку Административне службе Града Бања Лука, СУБНОР-а и свештеника СПЦ, организујемо редовни годишњи помен Србима страдалим у усташком покољу на православни Васкрс 05. априла 1942. године.

Позивамо грађане да нам се придруже и обавијештавамо их да за 21. април организован бесплатни превоз са два аутобуса са поласком у 10.00 часова, један са старе аутобуске станице и један испред МЗ Дебељаци.

 

Чишћење и уређење спомен-комплекса у Бијелом Потоку | Čišćenje i uređenje spomen-kompleksa u Bijelom PotokuЧишћење и уређење спомен-комплекса у Бијелом Потоку | Čišćenje i uređenje spomen-kompleksa u Bijelom PotokuЧишћење и уређење спомен-комплекса у Бијелом Потоку | Čišćenje i uređenje spomen-kompleksa u Bijelom Potoku

 

Предсједник УО Удружења

Бранко Милинковић

Везане вијести:

Извјештај са Скупштине удружења "Бијели поток" - Jadovno 1941.

Бијели Поток 11. маја 2013. - Jadovno 1941.

ПОКРЕНУТ ПРОЈЕКАТ "ЗАЖУБОРИ ИСТИНОМ"