Датум и вријеме објављивања: 11.10.2011 11:27

МОЛБА ЗА ПОМОЋ МИЛИ ДАКИЋУ

mile-dakic

Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске покренулa je акцију са се помогне одбрана мр Миле Дакића који се већ дуже од четри мјесеца налази у затворима Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Очекивали смо да ће пресуда на 20 година затвора која је донесена у отсутности без иједног доказа бити повучена али нажалост то се није десило. Путем ове пресуде упућена је јасна порука Србима да се никада више на враћају у Хрватску.
Умјесто тога сада је обновљен поступак а на одбрани ангажован је адвокат Љубомир Драгељевић који је већ подузео одређене радње како би Миле Дакић који је ушао у девету деценију живота био пуштен на слободу. Ова одбрана изискује одређена финанцијска средства која породица не посједује јер су све залихе које су постојале потрошене у избјеглиштву за подстанарску кирију.
Молимо Вас да у границама ваших могућности уплатите одређени износ и тако директно помогнете да се ова срамна пресуда поништи а Дакићу омогући да се врати својој породици. Средства се могу директно уплатити на:
динарски рачун његове супруге Мире Лисић број: 205-9011004351708-50 који се води код Комерцијалне банке Београд или на девизни рачун Дакић Миле број: 90-310-0035654.4  Комерцилана банка ад Београд
Миле Дакић се цијели свој живот залагао за мир али и да истина угледа свјетлост дана. Прије рата као интелектуалац и књижевник био је директор Меморијалног парка „Петрова гора“. За вријеме грађанског рата у Хрватској 1991-1995 био је предсједник Комисије за ратне злочине. Ухапшен је од пограничне полиције БиХ на граничном прелазу Рача, по потјерници Републике Хрватске 26. маја 2011. године, када се враћао са научног скупа у Бања Луци гдје је говорио о усташким злочинима за вријеме Другог свјетског рата.  Аутор је 15 књига у којима је углавном писао о геноциду над Србима због чега се је по свој прилици замјерио онима који су сада на власти у Републици Хрватској.
Очекујемо ваше разумјевање и унапред Вам се захваљујемо.

С поштовањем,

За Асоцијацију
Милојко Будимир, проф.

Назад