fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

У Доњем Брезику служен парастос погинулим борцима

У Доњем Брезику код Брчког данас је служен парастос и положено цвијеће код споменика на којем су уклесана имена 110 погинулих припадника Другог пјешадијског батаљона Прве посавске бригаде.

Брчко: Парастос борцима ВРС Фото: СРНА

Командант овог батаљона Јовица Савић подсјетио је да је овај батаљон имао веома значајну улогу у ратним дешавањима, јер је бројао око 1.480 војника, а међу њима је било више од 400 рањених и 110 погинулих.

Он је нагласио и да 23 године од завршетка рата није задовољан статусом породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца, те да се и даље чека на запошљавање чланова породица из ових категорија.

Милка Цвијановић из Доњег Брезика у рату је изгубила мужа и оца. „Два сина сам сама погигла, никакву помоћ од државе нисам добила, осим 28.000 КМ да купим гарсоњеру. Синови су ми отишли у иностранство, јер овдје нису имали перспективу, нисам задовољна третманом дјеце погинулих бораца“, рекла је Цвијановићева.

Ђорђе Савић у рату је изгубио сина Милана, који је тада имао 30 година. „Значе ми овакви догађаји, да човјек мало одахне душом, кад дође више људи и видим да они нису заборављени“, рекао је Савић.

Извор:Срна

Везане вијести:

Брчко: Служен парастос код споменика у Горњем Брезику

Парастос за погинуле борце Другог батаљона Прве посавске бригаде

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: