Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zvezda je rođena

Boris_Knezevic-db1ad7a2Piše: Boris Knežević

Koliko čovek mora da se gadi sebi pa da pristane na javno pljuvanje svoje nacije, žrtava, svetinja? Kakvi se lomovi dešavaju u dušama nesrećnika koji imaju potrebu da se svugde i u svakoj prilici dodvoravaju drugima, ponižavajući sebe i narod iz kojeg dolaze?

Da u Ginisovoj knjizi rekorda postoji kategorija koja beleži pripadnike nekog naroda koji bi voleli da su neko drugi, Srbi bi sigurno bili na prvom mestu! Fenomen javnog iskazivanja kompleksa niže vrednosti, prihvatanja krivice za sve i svja, uvlačenje u dupe tiranima i dokazanim neprijateljima, posebno je izražen među takozvanom srpskom intelektualnom elitom.

Ako vlastiti narod i njegovu istoriju što sočnije ispljuješ na HTV-u, BHT-u, CNN-u, Slobodnoj Evropi, valjda odmah ulaziš u krug priznatih intelektualaca, Evropljana, kosmopolita, šta li?

Taman kada pomisliš da je izvor neprevaziđenih talenata za lizanje guzica bošnjačkoj, hrvatskoj i albanskoj nacionalističkoj javnosti konačno presušio, te da urednici raznih „analitičkih“ emisija iz ovih „prijateljskih“ zemalja nemaju više koga da pozovu u goste iz Beograda, uvek se rodi neka nova „zvezda“, koja je zarad tapšanja po ramenu spremna da ljubaznim domaćinima ponudi i više nego što traže i da zle Srbe spička u kameno doba!

Elem, u pomenuto društvo „moralnih vertikala“ srpskog društva polako, ali sigurno, ulazi i profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu Dubravka Stojanović. Doduše, Stojanovićeva nije repa bez korijena, a u njenoj biografiji kao važan fakt ističe se nagrada koju joj je još 1993. godine, kao antiratnoj aktivistkinji, dodelio Centar za mir i razvoj demokratije.

Grabeći krupnim koracima među „velikane slobodne misli“ u zaostaloj Srbiji, Stojanovićeva se, nedavno, za jedan strani medij izjadala kako se u istorijskim udžbenicima za srpske osnovce i srednjoškolce nalazi, kako reče, klasična teorija zavere da su za raspad SFRJ glavni krivci tadašnja nemačka spoljna politika, kao i separatizam Slovenije i Hrvatske!

Naravno, kriva je Srbija. Divljačko NATO bombardovanje SR Jugoslavije takođe je, za Stojanovićevu, teorija zavere, jer, pobogu, Milošević i društvo su zaslužili takvu kaznu od civilizovanog sveta!?

Dobro došla u klub, Dubravka! Zaista mnogo obećavaš.

 

Izvor: Intermagazin.rs

 

Vezane vijesti:

Komunizam nikako da prođe! – Jadovno 1941.

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: