Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zurof: Niko ne očekuje od muslimana da se ponašaju po normalnim standardima

Napad muslimana na Aleksandra Vučića u Potočarima

Napad muslimana na Aleksandra Vučića u Potočarima

Direktor centra “Simon Vizental” iz Jerusalima Efraim Zurof izjavio je da je prijem na koji je premijer Srbije Aleksandar Vučić naišao u Potočarima nečuven i ocijenio da su ga tamo dočekali kao zločinca.

“Svi znaju da se u Srebrenici dogodila tragedija. To je činjenica. I Srbi su odgovorni za tu tragediju. Ali, to ne znači da se dogodio genocid. Međutim, prijem na koji je naišao srpski premijer nečuven je. Neko dolazi, priznaje da njegova zemlja dijeli dio krivice za određenu tragediju i želi da pokaže želju da se suoči sa zločinom. A na kakav prijem dolazi? Dočekaju ga kao zločinca”, rekao je Zurof.

On je za današnju beogradsku “Politiku” rekao da je dio problema i to što niko ne očekuje od muslimana da se ponašaju po normalnim standardima.

“Kada muslimani viču ‘Alahu ekber’ i bacaju kamenje na Vučića, to je u redu jer su to muslimani, nisu znali šta rade, pogriješili su'”, rekao je Zurof i ukazao na to da se ista stvar dešava i u Izraelu.

Na konstataciju da je u Potočarima bilo oko 90 stranih delegacija, a gotovo niko od stranih zvaničnika na odavanju pošte srpskim žrtvama u Bratuncu, Zurof je rekao kako je očigledno da je “sve to politika”.

“Zapad je iz sopstvenih političkih razloga odlučio da će Srebrenica biti simbol srpskih ratnih zločina. Ali, da bi osnažili taj simbol, pretvorili su ga u genocid, što on nije bio. A genocid, to je nešto ozbiljno, i zato niko nije bio u Bratuncu”, rekao je Zurof.

On je objasnio da su srpske snage pustile žene i djecu da odu iz Srebrenice i nisu ih ubile, te da stoga to što se desilo u Srebrenici “očito nije genocid”.

“Genocid je pokušaj da se potpuno zbrišu ljudi, a ako želite da potpuno zbrišete jedan narod, ne puštate žene i djecu da odu, već ih ubijete. To je genocid”, kazao je Zurof.

On je istakao da je u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) izvršen genocid nad Jevrejima i Srbima.

Povodom najave kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca, Zurof je ukazao da je Ante Pavelić bio jedan od najvećih masovnih ubica Drugog svjetskog rata, a Stepinac njegov sveštenik, duhovni savjetnik.

“Šta reći za takvog čovjeka. To je apsurdno. I šta treba da mislimo o katoličkoj crkvi u čijim je redovima sveštenik jedan Vjekoslav Lasić, koji je za Pavelića držao misu”, naveo je Zurof.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

apsurdno i strašno porediti srebrenicu sa holokaustom

Zurof: Evropa žmuri i na fašizam Hrvata – Jadovno 1941.

dačić i zurof o memorijalnom centru holokausta staro sajmište

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: