Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Zoran Radojičić: ZA srpske integracije!

Datum objave: petak, 24 februara, 2012
Veličina slova: A- A+

zoran_radojcic.jpg

Dragi prijatelji,

Ko kaže da Dveri nisu za integracije?
Mi jesmo za integracije, ali srpske!

To je pokazala Srpska mreža, inicijativa Dveri u kojoj smo okupili Srbe širom planete, povezali ih u ekonomskom, kulturnom, humanitarnom i svakom drugom smislu i učinili ono što država već decenijama ne čini: vratili smo nadu raseljenim Srbima da ih mi u otadžbini uvažavamo, čujemo i sa njima sarađujemo. Zato mi danas govorimo u ime svih Srba koji žive van Srbije, ma gde oni bili.

Blisku saradnju Dveri neguju i sa našom braćom sa druge obale Drine u Republici Srpskoj, jer za nas Drina nikada nije bila granica, već kičma srpskog naroda.

Zato su za nas učesnici ratova od 1991-99 heroji ovog naroda – bez obzira da li su bili aktivni pripadnici vojske, službi bezbednosti i policije, ili pripadnici rezervnog sastava i dobrovoljci.

U vremenu koje nije herojsko, mi iznad svega cenimo žrtvu onih koji su za Srbiju položili živote, ali i svih onih koji su iz ovih ratova izašli kao invalidi ili ratni vojni veterani. Država se njih ne seća, i ne želi da ih se seća, jer u suprotnom ne bi ni izvršavala naredbe iz Brisela i Vašingtona koje su u suprotnosti sa onim za šta su se oni borili.

Zato Dveri danas govore i u ime svojih heroja !

A kada već pričamo o stradanjima, neka mi kaže neko ima li naroda koji je u istoriji stradao kao srpski narod? Da li je neki evropski narod u 20. veku doživeo da mu sunarodnici onako surovo budu proterani kao što su Srbi iz Hrvatske, Krajine, Bosne i Hercegovine, Kosova i Metohije… Ko brine o njima, pitamo one koji danas vode državu, kako u Srbiji žive porodice poginulih, izbeglica, proteranih i raseljenih?

Ko od onih koji su danas na vlasti brine o Nikoli Radojkoviću iz Banjske sa KiM, mladiću koji je ranjen u trenutku bombardovanja repetitora 1999. a kome je sada neophodna skupa operacija u inostranstvu ?

Ko od njih brine o Ljubici Novović iz Mrčajevaca koja je majka devetoro dece, kojima je svojevremeno i blaženopočivši patrijarh Pavle kupio kuću, a koja je sa suprugom i decom pre neki dan dočekala da ostanu bez ogreva na ovom mrazu ? Mi iz Pokreta Dveri – ZA život Srbije brinemo o svima njima.

I kako onda režim u Srbiji može pomisliti da bi se ti ljudi, da bismo mi svi skupa, koji i danas umiremo od posledica bombi sa osiromašenim uranijumom, mogli da se složimo sa pristupanjem Srbije ovoj zločinačkoj NATO-alijansi?

Dveri se protive svakom zbližavanju sa NATO-paktom i  zalažu se za srpsku vojsku, modernu, dobro naoružanu i jaku, koja se mora vratiti svojim istorijskim tradicijama koje su nam priznavali čak i naši neprijatelji.

O Kosovu i Metohiji se ne pregovara, već se Kosovo i Metohija brane, a srpski narod i institucije na Kosovu i Metohiji podržavaju na sve načine.

Zato ćemo svoje saveznike tražiti u onim zemljama koje nas do sada nisu ubijale, koje nas nisu terale da se iseljavamo i bežimo sa svojih kućnih pragova, koje podržavaju Kosovo i Metohiju u sastavu Srboije i hoće ekonomsku saradnju sa nama.

Tu vidimo pre svega zemlje BRIKS-a, na prvom mestu Rusiju koja je naš najvažniji strateški partner. Konačno svi vi koji ste oduvek u Rusiji videli našeg glavnog spoljnopolitičkog saveznika – imate i političku opciju koja to sme javno da kaže.

Sve vas i sve nas, dragi prijatelji, kojima je dosta uloge dežurnog krivca na Balkanu, pozivam da ponovo naučimo da pobeđujemo, da povratimo svoje nacionalno samopouzdanje i dostojanstvo.

Vreme je za novu politiku, za novu nadu, za nove ljude koji će progovoriti u ime svih vas i biti vaši politički zastupnici u sledećem sazivu skupštine Srbije.

Hvala Vam.

Zoran Radojičić

Izvor: dverisrpske

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top