fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Zločin u Lori rak-rana Mladena Bajića

lora.jpg

Predsjednik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava Tonči Majić izjavio je da je za glavnog tužioca Hrvatske Mladena Bajića slučaj „Lora“ i stradanje srpskih civila „rak-raka“ i da ne treba očekivati ozbiljno procesuiranje ratnih ni bilo kakvih drugih zločina u Hrvatskoj dok god je on na čelu državnog tužilaštva.

„Dok god je Bajić na čelu tužilaštva u Hrvatskoj, ne treba da očekujemo ozbiljno procesuiranje ni ratnih ni bilo kakvih drugih zločina, jer je to čovjek koji je bio jedan od dvojice vojnih tužilaca u Splitu, čije je tužilaštvo bilo odgovorno za kompletnu Jadransku obalu, a poslije pada Krajine i za taj sektor“, rekao je Majić za „Glas Srpske“.

On ističe da postoje pisani dokazi protiv Bajića koji ga optužuju da je znao da su neki ljudi koji su završili u „Lori“ nedužni. „Bajić je od početka pa do kraja `Lore` u smrtnom strahu i `Lora` je njemu rak-rana, što je ovdje javna tajna“, navodi Majić.

Ističući da njegovo nasilno odvođenje na psihijatrijsko vještačenje u ponedjeljak ima veze sa tim što se zalaže za otrivanje istine o stradanjima Srba i ratnim zločinima u „Lori“, Majić naglašava da ovaj slučaj neće „ići pod tepih“ i da se o zločinima mora utvrditi istina u sudskom postupku.

„Ovo je jedinstven slučaj gdje postoji više od 100 svjedoka koji su spremni da svjedoče. Nema slučaja da ima toliko bivših logoraša spremnih da progovore o užasima koje su proživjeli u jednom logoru i po tome je `Lora` jedinstvena i zato se plaše nje“, rekao je Majić.

On ističe da je „Lora“ jedinstvena i po tome što mnogi imaju razloga da se plaše njenog pravosnažnog raspleta, jer se postavlja nekoliko izuzetno neprijatnih pitanja za Hrvatsku.

„To su pitanja – ko je naredio ili dozvolio da se strani državljani prebace preko međunarodne granice u Hrvatsku, po kojem osnovu se Hrvatska vojska, koja ih je zarobila, uopšte našla u BiH u vrijeme kada se tamo nije smjela nalaziti. Čija je ideja ili dozvola da se civili iz BiH prebacuju, posebno sa područja Kupresa, preko granice i da ih Hrvatska vojska hapsi? Zašto da vojska hapsi civile? I posljednje pitanje je otkud civili u vojnom zatvoru“, naveo je Majić.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: