fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ZEMAN: HAŠIM TAČI JE RATNI ZLOČINAC

Milos_Zeman-b7851e69Češki predsjednik Miloš Zeman izjavio je da je Hašim Tači ratni zločinac i kriminalac, a da je „kosovski presedan“ otvorio „Pandorinu kutiju“ i započeo opasan proces prekrajanja granica i mijenjanja teritorijalnog integriteta u svijetu.

Zeman je rekao da, iako je Češka priznala samoproglašeno Kosovo, on ga lično ne priznaje, te ukazao da to pokazuje i činjenicom da nikada nije imenovao ambasadora Češke u Prištini.

On je za „Večernje novosti“ ocijenio da priznavanje samoproglašenog Kosova nije neophodan uslov za članstvo Srbije u EU, ističući da ga ne priznaje ni pet članica EU – Slovačka, Španija, Grčka, Rumunija i Kipar.

Zeman je napomenuo da su unilateralne vojne akcije bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN, kakve su bile bombardovanje Srbije, kao i slučaj Iraka, Sirije i Libije, bile katastrofalne.

„To su lekcije koje moraju da nas nauče da se provode samo one akcije koje će biti pod kišobranom Savjeta bezbjednosti UN. Jer, sve stalne članice imaju zajedničkog neprijatelja, a to je islamski terorizam“, rekao je Zeman.

Češki predsjednik je podsjetio da je u više navrata pozivao na odbranu Evrope od islamizacije, navodeći da je to potpuno drugačija kultura.

„To je potpuno drugačija kultura, koja, između ostalog, isključuje polovinu populacije iz javnog života, a to su žene“, ukazao je Zeman.

Govoreći o odnosu Praga prema Beogradu, Zeman je napomenuo da Česi duguju Srbima zbog podrške iz prošlosti, koju moraju da vrate.

„Srbi su podržali Češku 1934. i 1944. godine, poslije sovjetske agresije na našu zemlju. Mi smo vaši dužnici i moramo da vratimo naš dug, a prijateljstvo je jedno od najboljnih načina za to“, istakao je Zeman.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

bez moskve, česi bi danas pozdravljali sa „hajl hitler“!

VLAST PRIMA ZLOČINCA TAČIJA – Jadovno 1941.

Trgovina organima : Dokazi protiv Tačija – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: