Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zašto Srbija nije tražila rezoluciju o „žutoj kući“?

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/zuta_kuca.jpg

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji izrazilo je veliku ogorčenost na državnike Srbije od 1998. godine do danas i zapitalo „da li je moguće da nijedna srpska vlada nije tražila rezoluciju o otetim kosovskim Srbima i ‘žutoj kući’ u Albaniji“.

Ovo udruženje traži odgovornost onih koji su u ime Ministarstva pravde Srbije u periodu od 2001. do 2003. godine oslobodili pravosnažnom presudom „dokazane zločince Ljuana i Bekima Mazrekua“, zbog zločina nad srpskim civilima u Klečki.

„Zar je moguće da nijedna vlada nije tražila rezoluciju o trgovini ljudskim organima u Albaniji, o masovnim srpskim grobnicama u močvarama severne Albanije“, pitaju u ovom udruženju.

U saopštenju ovog udruženja postavlja se i pitanje zašto Srbija nije zahtijevala da u razgovorima Beograda i Prištine ključna tema bude pitanje gdje su oteti Srbi i zašto se nije tražila odgovornost albanskih vođa terorističke OVK-a zbog zločina nad Srbima.

Udruženje pita i da li je pravedno da srpski generali budu u Hagu, a albanski zločinci budu „premijeri takozvane ‘Republike Kosovo“.

U saopštenju je navedeno da su porodice srpskih žrtava ogorčene radom „haško-srpskog tužilaštva za ratne zločine“, jer su ignorisali sve srpske žrtve. „Zar zločinima bez kazne do velike Albanije?“, pita ovo udruženje.

Evropski parlament usvojio je 27. novembra rezoluciju u kojoj osuđuje „ratnohuškačku retoriku, podsticanje mržnje i ohrabrivanje na teritorijalne pretenzije“ koje je izrazio predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj od kada je privremeno pušten iz pritvora Haškog tribunala.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Zatvorenici iz logora Likovac prebacivani u „žutu kuću …

Slavko Nikić: Žute kuće su bile na Kosmetu, ne u Albaniji …

„DEČAK IZ ŽUTE KUĆE“ – NAJŠOKANTNIJI ROMAN – Jadovno …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: