fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Zaštita zločina

Srpske žrtve u Mrkonjić Gradu Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Srpske žrtve u Mrkonjić Gradu Foto:
Siniša Pašalić / RAS Srbija

Vladimir Frolov

Posle „spontanog vriska hrvatske javnosti“ zbog hapšenja hrvatskih „branitelja“ u Orašju, ministar Medved (za „hrvatske branitelje“) javno izjavi da Hrvatska svakako mora da plati troškove odbrane, pritvorenim ratnim zločincima.

Izjava nije slučajna, najpre je najuže hrvatsko rukovodstvo razmotrilo slučaj i zaključilo da je „propust“ u saradnji sa BiH nastao kada su dostavljeni traženi dokumenti iz Hrvatske, pošto je dotadašnja praksa pokazala da se nije realizovao nijedan takav zahtev, te su neželjeni dokumenti „nekritički“ dostavljeni!

Malobrojni su obavešteni da se ratna dokumentacija HVO nalazi u Zagrebu, iako su operacije vođene u BiH, te je hrvatski arhiv čuvar „ domoljubne istine“!

Naravno, ministar Medved decidirano naglašava da je tu sporno „tumačenje“ zapovedne odgovornosti (kao da je to umetnička kategorija podložna kritici)!

Medved ističe da će Hrvatska pomoći porodicama pritvorenih ratnih zločinaca, da se angažuju kvalitetni (i skupi!) advokati, kako se Hrvatska ne bi mešala u rad BiH pravosuđa!

Niko više ni ne pominje činjenicu, da se radi o utvrđivanju ratnog zločina nad civilima, šride još i što su žrtve Srbi!

Dakle, sve se čini da se dokaže da samo delo zločina nije učinjeno, „sitnicu“ da su stradali civili niko neće da sagleda, ali kosturi umorenih Srba nisu isparili, niti će, bez obzita na skupe advokate i „neshvaćenu“ komandnu odgovornost ministra Medveda!

Izvor: Fond strateške kulture

 

Vezane vijesti:

Ispovest bivšeg logoraša: Hrvati još kriju moje krvnike

Hrvatska krije krvnike – Golubovića i Božića

Potresna ispovest: Komšije Hrvati postajale zveri preko noći!

Mitrović: Štefanek priznao agresiju Hrvatske na BiH

Hrvatska danas krije najveće krvnike iz Posavine

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: