Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zamenik ministra turizma Hrvatske Robert Pauletić u svojim tekstovima pisao da „ne voli srpske turiste“

Na zatvorenom delu sednice Vlade za zamenika ministra turizma danas je imenovan Robert Pauletić, publicista i enigmatičar, poznat i kao najmlađi pobednik nekada popularne Kviskoteke.

Robert PauletićMeđutim, ono što je sporno u njegovom imenovanju je to da je Pauletić već više puta pokazivao netrpeljivost prema turistima određenih nacija.

Tako je, na primer, u svom članku koji je objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 2008. pisao o srpskim turistima u prilično negativnom kontekstu.

Pauletić u spomenutom tekstu govori o letovanju na Pagu tokom kog se susreo sa srpskim turistima.

– Došli smo na terasu hotelčića i vidili da su nam Srbi okupirali najbolja tri stola uz ogradu. Ustvari, formirali su jedan veliki SAO Stol, ceo prvi red, tri familije s decom – piše Pauletić. A onda nastavlja u sličnom tonu.

– Papučica mi je šapnula: Čuješ li ovo? Opet bi oni nama komandovali, samo da uvate priliku”. Reka sam joj: „Ajde muči, ovo su ipak turisti, a ne vojska.“

Uskoro se, međutim, ekipi za stolom pridružila i cura s parkinga, pa su se nešto sašaptavali. Zatim je ovi drobati zloćudno pogleda prema meni i glasno upita žensku: „I šta ti je tip reko? … Ma, sereš!“ Digao je čašu (slučajno ili ne, s tri prsta) i, kao, nazdravija mi: E, pa, živeo ti meni, burazeru. Videćemo se još! – prepričavao je Pauletić događaj s letovanja u svom tekstu za Slobodnu Dalmaciju.

Pauletića je ovaj susret toliko iznervirao da je napustio hotel pre nego što je planirao.

– Smesta sam otišao do vlasnika hotela, inače purgera (!), i rekao mu da napuštan hotel već sutra ujutro, umesto u sredu kako sam planirao. Rekao je samo: “Okej, nemojte šta da zamerite!”, iako smo znali i on i ja o čemu se radi. Ali j***ga, kume, kune su kune, makar bile i srpske. Srbi su nam se, eto, zbilja vratili, u velikom broju. Istra, Kvarner, otoci, Dubrovnik, dolaze bez kompleksa i straha. Kao i ovaj burazer s Paga, neka mu je srećno letovanje! – napisao je tada današnji novi zamenik ministra turizma Hrvatske.

O ovom Pauletićevom tekstu dosta se raspravljalo i na internetu pre nego što je objavljen, jer deo uredništva Slobodne Dalmacije nije hteo da takvo nešto izlazi u javnost. Međutim, članak je ipak ugledao svetlo dana.

Izvor: Nova Srpska Politička Misao

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: