Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zahtjev Vladi da povuče odluku o postojanju Instituta

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/institut-za-nestale-2.JPGPredsjedništvo Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila uputiće zahtjev Vladi Republike Srpske da povuče odluku kojom je zakonom predviđeno postojanje Instituta za traženje nestalih lica BiH, jer do sada, kažu, nije ispunio razlog svog postojanja.

 

Srpska mora dobro da razmisli da li Institut, ovakav kakav jeste, treba da postoji, istakli su članovi republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca. Upućene su kritike na rad srpskih predstavnika u Institutu

“Ne sprovodi se zakon o nestalim, odredba da nema diskrimanacije,a ona je izrazito dokazana i statistika to pokazuje. Nema plaćanja iz baze iz sredstava budžeta institucija entiteta”, rekao je Nedeljko Mitrović,  predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila

A na sjednici ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske zaključeno je da u narednom periodu, treba završiti program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, nastaviti usaglašavanje za određivanje osnovice invalidnine sa troškovima života, kao i pomoći ratnim vojnim invalidima u ostvarivanju zdravstvene zaštite.

“U cjelini gledamo, smatramo da je problematika rješavana u skladu sa mogućnostima i racionalnim pristupom, a sam Odbor imao je zapaženu aktivnost u smislu očuvanja jedinstva unutar Boračke organizacije Republike Srpske”, istakao je Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Odbor smatra da su mjere koje je preduzela Vlada Republike Srpske znatno poboljšale položaj ove kategorije, ali da će konačno biti zadoljovni tek po završetku započetih programa i projekata.

 

Izvor: RTRS

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: