Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ZAGREB KOČI ISTINU

General Dragoljub Draža Mihailović
General Dragoljub Draža Mihailović

Vojislav Mihailović, unuk generala Draže Mihailovića, ocijenio je da proces rehabilitacije njegovog djeda, osim dijela srpskih vlasti, koči i Hrvatska kojoj je cilj da odugovlači sa tim procesom da bi se održala lažna simetrija, koju su stvorili komunisti, između zločinačkog ustaškog pokreta i Jugoslovenske vojske u otadžbini.

On naglašava da Hrvatskoj nikako ne ide u prilog da se vidi da je Srbija imala dva antifašistička pokreta i da je Jugoslovenska vojska u otadžbini bila legalna vojska koja se borila za oslobođenje, dok su ustaše bile zločinačka armada.

„Ni hrvatska Vlada, ali ni pojedinci u Beogradu neće doveka moći da se opiru pritiscima iz EU da se konačno rasvetle svi zločini komunističkog režima i da se reši pitanje restitucije“, rekao je Mihailović za „Blic“.

On je naveo da će se oni koji imaju interes da se istina koči pokušati da to otegnu do 2050. godine, ali, kako je rekao, neće moći da se odupru.

„A spremnih da im pomognu u tome da se što duže krivotvori istorija ima i u Srbiji među starim socijalističkim i komunističkim kadrovima koji su u današnjoj vlasti“, rekao je Mihailović.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

postupak rehabilitacije mihailovića počeo ispočetka

Hrvati protiv rehabilitacije Draže – Jadovno 1941.

U PETAK MOGUĆA ODLUKA O REHABILITACIJI – Jadovno 1941.

Antifašisti protiv rehabilitacije – Jadovno 1941.

Hrvatski antifašizam preko Dražine kokarde – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: