fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Заборављени геноцид у Сарајеву

Спомен парк Враца
Спомен парк Враца

Ако неко убиjе jедног човjека, онда jе он убица, а ако убиjе стотину људи онда добиjе назив масовног убице.

Напомена редакције портала Јадовно.срб.: Овај прилог је први пут објављен на нашем порталу 17. јула 2017. године.

Убица и масовни убица, дакле ниjе исто и онда ниjе исто ни убиjање jедног човjека и стотину људи, колико год то била филозофско-вjерска поставка да се убиство и макар jедног човjека сматра као убиство циjелог човjечанства.

Пише: Душко Бошковић

На жалост увиjек су болне теме о жртвама, али мора се разбити медиjски терор званичних медиjа коjи шири jедноумље и злу крв већ годинама, тако да су досадили и Богу и народу.

Замислите се као туристу у посjети Францускоj и граду Марсеjу гдjе на главном тргу видите таблу „Париз – изложба страдања у Вартоломеjскоj ноћи“. Чули сте да се ту радило о покољу протестаната од стране римо-католика, али вам ниjе jасно зашто да у вриjеме годишњег одмора када се траже веселиjе и опуштениjе теме, вам рекламираjу да требате погледати неку мучну изложбу у сред Марсеjа и то о покољу коjи се ниjе догодио у Марсеjу него у Паризу.

Тако да ниjе потпуно jасно зашто се у Сараjеву рекламираjу Сребреничка дешавања. Јер Сараjево има своjе жртве и то много веће, али их вjешто скраjњуjу и избjегава се о њима говорити и спомињати их уопште. Ратни злочини, кажу, никада не застарjеваjу, али изгледа да jе то само политичка бомба коjа се баца само онда када jе потребно да би се постигао какав политички поен. Принципи никога више не интересуjу, него само тренутна добит и користи.

tl_files/ug_jadovno/img/stratista/2015/Na_spomeniku_postavljeno_vise_od_11000_imena_zrtava_u_Sarajevu.jpgМоjе jедноставно и људско питање гласи: Зашто jе око 11.000 побиjених у наjвећоj мjери Срба, Јевреjа и осталих у сред Сараjева нижеразредни догађаj у односу на Сребренички? Зашто су те сараjевске жртве нижеразредног значаjа у односу на сребреничке жртве коjе се пропагираjу као много значаjниjе од ових сараjевских и то у самом Сараjеву. И зар се жртве смиjу класификовати по важности и значаjу?

Ганди jе своjевремено изjавио да jе много лопата потребно да би се закопала истина. Зато се jављаjу многа питања као нпр, зашто се толико инсистира на избацивању у први план само сребреничких жртава, а нико не спомиње ове сараjевске нити и jедне друге уосталом, као да су све мање важне?. Какве везе има Сараjево са сребреничким страдањем када има своjе у свим ратовима до сада, не само овом задњем надам се и последњем? Можда jе то тема коjу тек треба расвjетлити пошто се из Сараjева управљало свим дешавањима у рату. У Сараjево су биле упрте све камере свиjета.

Дакле драги туристи свих вjера, боjа и убjеђења, како Сараjево рекламираjу као мулти-култи поjаву, прво посjетите спомен парк Враца и поклоните се тамо сараjевским жртвама коjе су настале под влашћу НД Хрватске као смишљен проjекат коjег су изводиле регуларне воjне, полициjске и цивилне jединице те државе.

Партизани су имали jедан непотребан обичаj да све жртве приказуjу као борце за њихову идеjу па тако испада да су све жртве воjничке, а не цивилне. Ја за своjе убиjене стричеве знам да нису били никакви воjници него jедноставно само обични службеници бановине коjи су одведени са посла и до дана данашњег им нису пронађена тиjела. Једног сам пронашао на списку жртава комплекса логора Јадовно, а за другог претпостављам да jе завршио у Јасеновцу, или ко зна гдjе jер га нема нигдjе на списковима као да никада ниjе ни постоjао.

Срамотно jе да се минимизираjу и занемаруjу и ове жртве. И то су људи, нечиjа дjеца били.

Неће бити мирна Босна, а ни Херцеговина као нити циjели простор бивше Југославиjе, никада све док се све не изнесе на видjело и рашчисти узрочно посљедична веза свих догађаjа.

Погледаjте аматерски видео везан за „Спомен парк Враца“.
Везане виjести:

КАКО ЈЕ СТРАДАО МИТРОПОЛИТ ПЕТАР ЗИМОЊИЋ – Jadovno …

ЛОГОРСКА ИСТОРИЈА СРБА – СВЕТИ ВУКАШИН …

СЈЕЋАЊЕ НА ГОЛГОТУ СРБА ИЗ САРАЈЕВА – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: